lördag 18 september 2010

Motkraft

En liten kommentar: nattsköterskan som bestämde sig för att dra av mig alla kläder och tvångslägga mig i sängen jobbar fortfarande kvar. Lustigt nog är hon numera en av dem som är snällast mot mig. Kanske var det nyttigt för henne, att jag kunde rapportera hennes övertramp utan att hata henne, vilket jag visade ofta under de år som följde, jag var aldrig otrevlig eller besvärlig för henne, vad jag minns. Kanske fick det henne att tänka efter lite. Man kan hoppas.

Om nyttan av att dra upp det gamla: det kan ju diskuteras. Det finns säkert forskning som säger att man inte ska älta gammal skit, det bara gräver in det djupare i hjärnan. Jag bryr mig inte. Just nu vill jag ha konturer till diverse vaga, amorfa saker, ringa in och definiera. Jag mår redan lite bättre. Och - remarkabelt nog för att vara jag - jag känner ett visst mått av empati för mig själv då. Jag var så förvirrad, och vårdpersonalen förde ibland över sin egen förvirring till mig, jag var ju ett konstigt fall. Något senare inlägg kanske jag ska ägna åt diagnos-snurret.

--------------------------

Just precis nu läser jag bara bloggar och kommenterar inte. Jag har inte glömt er!

2 kommentarer:

  1. Hej. Jag har nominerat dig i min blogg. Kopiera inlägget och skicka vidare om du vill. :D

    http://lejisi.se/2010/september/bloggaward.html

    SvaraRadera
  2. Ylva - tack så mycket! Jag brukar av princip aldrig ta emot någon award av någon, men det var snällt av dig att tänka på mig.

    SvaraRadera