söndag 19 september 2010

Journalpaddor-6

Bedömning
Känd borderline. Uppmuntras till att åka hem och sova, vid behov förnyad bedömning imorgon Litenstad. Finns en kronisk suicidrisk, i kväll bedömd som låg. (2008)

Jag är känd, berömd i den lokala psykkretsen! Inte mycket kvar att göra, eller hur? Hem och sov. Ett ganska bra råd egentligen.


Nuvarande psyk
Pat tycker att hon varit instabil i sitt mående framför allt sedan sommaren. Pendlar kraftigt mellan toppar och dalar, kan må bra 3-4 dagar i sträck för att därefter må sämre i ett par dagar. Hon har sedan jul tyckt att det känns extra jobbigt. Säger att hon känner sig helt snurrig i huvudet och beskriver psykotiska symtom i form av tanketrängsel samt vanföreställningar om svarta spröt i nacken. Pat säger sig även ha svårt med vissa siffror, speciellt 2:or och 8:or, vilka det finns gott om för dagens datum. (2008)

Svårt att öppna käften. Ändå en sorts lättnad i förvirringen, att berätta om siffrorna och de svarta energikanalerna. Jag är på psyk, de får ta att jag är galen ibland.


Aktuellt
Inledningsvis gratulerar jag henne till att hon klarat sig utan slutenvård så länge, det är snudd på rekord de senaste åren. Hon berättar att hon mått mycket bra, med några enstaka dagar som undantag. (2008, dr B)

Som att komma till fröken med ett äpple. Nej nu ska jag inte vara ironisk som försvar. Det är en stor sten som lyfts från mitt hjärta. Framtiden är inte ljus, men den kanske finns där.


Psykiskt status
Välordnat yttre. Klar, vaken och orienterad. God formell kontakt, nedsatt emotionell kontakt. Tittar mest ner i golvet under samtalet, tittar endast upp vid enstaka tillfällen, något som blir lite bättre under samtalets gång. Avledbar, kan ge undertecknad ett leende vid ett par tillfällen. Troligtvis finns psykotiska vanföreställningar i form av siffror och datum. Bl a har pat satt ett datum för när hon ska ta sitt liv. Uttrycker således både s-tankar och planer. (2009)

Jaha, där igen. Inget håller. Och jag förvandlas till torra byråkratiska ord. Hur ska de se kraften, mörkret, suddigheten och konturerna? Min väluppfostrade yta, mitt välordnade yttre, den goda formella kontakten (jag kan tala rent). Hur ska de se Edvard Munch-litografin?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar