fredag 24 september 2010

Medhåll

För att återkoppla till tidigare inlägg så vaknade Mannen, läste mitt inlägg och DSM-IV-kriterierna, och höll fullständigt med om min analys. Han sade att han kände sig lite skyldig för att inte ha satt sig in ordentligt i saken då när diagnosen var på tapeten, men han var ju inte så insatt i hela psykvärlden så det håller jag inte emot honom. Det är ju lätt trots allt att tro att experterna vet vad de talar om.

4 kommentarer:

  1. Så klart man litar på vad experterna säger. När jag fick min nya läkare fick jag också rätt diagnos. Det verkade som att de tidigare läkarna bara satt något och sedan har diagnosen bara hängt med....tills nu en ordentlig läkare faktiskt kollade upp och rättade till det ordentligt. Skrämmande egentligen att det ska vara så lätt att få fel diagnos. Det är ju så mycket mer som blir påverkat, som t.ex. bemötande av andra människor.......Skulle nog kunna skriva massor om det här....

    Kram på dig och hoppas ni får en fin fredagkväll.

    SvaraRadera
  2. My - tråkigt att du också behövt vara med om att få fel förklaring på dina problem. Jag såg ju när jag gick igenom journalen att många läkare satt diagnoser hipp som happ. Trots 11 år inom vården har jag aldrig blivit ordentligt utredd! även om dr B åtminstone frågat ut mig någorlunda noggrant.

    Tack och hoppas du också får en bra kväll.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Nu kommer jag inte ihåg exakta siffror men MÅNGA av de som får en borderline-diagnos får det utan utredning & MÅNGA får sedan en annan diagnos. Borderlinefacket är fullt av människor som inte hör hemma där. Och de som hör hemma där förtjänar inte den ignorans som de möter.
    Så jag är glad att du inte har den diagnosen längre, den är tung att bära.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Charlyene - ja, bristen på respekt är det värsta. Kanske har det blivit lite bättre nu sedan DBT kom till och det finns någonstans att göra av borderline-fallen. Jag vet inte. Har aldrig blivit erbjuden DBT själv.

    Det ska bli intressant att se hur diagnosticeringen av personlighetsstörningar kommer att se ut när DSM-V kommer ut.

    Kram!

    SvaraRadera