måndag 16 augusti 2010

Kontrollerad

Fick en plötslig släng av hypokondri och ringde litiumsköterskan för att kolla mina senaste provsvar. Allt utom TSH (sköldkörteln) var normalt. Har redan Levaxin (sköldkörtelhormon) som ska kollas via vårdcentralen, men har inte fått någon kallelse till ny provtagning där och det är snart ett halvår sen sist. Suck, man får väl ringa. Jag har en husläkare sedan en massa år men har aldrig träffat honom, det är lite lustigt. De enstaka gånger jag har varit där har jag fått träffa någon tillfällig.


Nu är tyvärr mitt sommarkort på lokaltrafiken slut. Jag passade på sista dagen igår att åka en sväng till Malmö. Bara gå omkring, känna en annan miljö utan att behöva prata med folk. Det får mig att slappna av. Men bara så länge jag får gå i min bubbla.

Så, nu är det snart höst, eller begynnelsen av höst. Men sommaren har, med bara mindre undantag, varit bra. Så länge jag inte pressas till något känner jag mig lugn och icke-galen. Tyvärr är marginalerna fortfarande små. Det krävs en del navigerande mellan skären. Ändå, att ofta vara normal är mycket bättre än att sällan vara det.

2 kommentarer:

  1. Sommaren känns alltmer som höst. Om kvällarna får jag tända lamporna för att kunna läsa. Mörkret lägger sig. Lite småmysigt, sådär, men också sorgset för jag älskar sommaren.

    Mitt mående svänger som mest under årstidsövergångar, jag är väl känslig för förändring, antar jag. Och då blir stress-marginalerna mindre. Jag känner igen mig i det du skriver, att saker kan vara bra, eller åtminstone okej, men det krävs så lite för att tippa åt ett eller annat håll. Jag tycker att bara själva vetskapen om att det krävs så lite är stressande.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Charlyene - visst är det stressande att liksom aldrig kunna lita fullt ut på att man ska klara av en situation. Och all stress råder man faktiskt inte över själv, så det är inte så enkelt som att man bara ska se till att ta det lugnt. Det där med årstidsövergångar är ett exempel, hur ska man undkomma det? Nu har jag precis upptäckt mina känsligaste tider på året så jag får försöka använda den kunskapen. Så gott det går.

    Kram!

    SvaraRadera