torsdag 26 augusti 2010

Kulturknutta

Utflykten till Lousiana var härlig. Det är så rolig att göra sådana saker med barnen, i det här fallet min äldste son. Allt gick så smidigt. Regnet upphörde, tågen och båten gick i tid, det var inte mer folk än att man kunde titta ordentligt.

Utställningarna var Warhol och Munch, samt en fransk konstnär Sophie Calle som gjort underbara och underfundiga installationer.

Mellan utställningarna tog vi fikapaus, satt säkert en timme och pratade, mycket om min "karriär" som psykfall, vad som hänt mig och hur det påverkat min son. Han har ju läst en del psykologi nu och praktiserat lite, och verkar tycka det är spännande att höra hur det kan se ut i den bistra verkligheten med hyrläkare och slarv. Rent själviskt kändes det bra att han blev förbluffad när han hörde att jag blev klassad som borderline under några år, det stämde tydligen inte alls med hans bild av mig. Tack och lov har han inte sett det som sin roll att gå in och "rädda mig" utan mest ägnat sig åt sitt eget liv.

Jag har så fina barn, det är helt overkligt att jag har fött dem. Jag är mycket tacksam.

6 kommentarer:

  1. Det låter underbart. Själv är konst en sådan där sak som jag skulle vilja intressera mig mer för, men som jag ofta glömmer bort av någon anledning. Jag gillar ju Konstmuseet här i staden, borde kanske åka dit lite oftare (det var flera år sedan sist), vandra runt och njuta.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Charlyene - jag är inte heller någon konstkännare precis, men hamnar på något museum ibland och märker att jag tycker det är roligt. Som så många andra trodde jag att jag inte gillar "modern konst" men en del av det jag sett är riktigt häftigt, det är roligt när man får något att tänka på.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Tack My, och jag står verkligen för det.

    SvaraRadera
  4. Ja det är minsann alldeles för sällan man utnyttjar kulturutbudet i den här staden, jag kommer mig aldrig för fast jag vet det finns.
    Jag kan också titta på mina barn och inte fatta att de har legat i min mage och att jag de har kommit ur mig. Mirakel! Tur vi har! Eller också är vi helt enkelt väldigt bra mammor?? Kram!

    SvaraRadera
  5. Miriam - då är det bra när någon kommer och hälsar på och man ska hitta på något att göra, ofta passar ett museum eller teater eller något sådant, bara man kommer att tänka på det.

    Även om det är omöjligt att avgöra vad som är gener och miljö och tur, så måste vi nog ha gjort några saker rätt iallafall! :)

    Kram!

    SvaraRadera