fredag 8 oktober 2010

Spökstad

Fyra timmar i natt igen, och jag lyckades pussla ihop ytterligare en timme sömnfragment frampå morgonkvisten. Helt pigg nu. Blir så sugen på Köpenhamn, så lätt, bara sätta sig på tåget och sitta kvar. Ska jag satsa 245 kr på det plus en dyr dansk lunch? Ska jag riskera att spökena hinner ikapp mig när jag är där alldeles själv? Plötsligt blir jag osäker. Jag har ju kommit över det... eller? Sällan nu, men ändå någon gång ibland slår det mig i nacken med ett slagträ.

Jag backar. Ingen exponeringsterapi idag, tack. Jag har redan varit duktig på den fronten, nu får jag slippa.

Är pigg, mår bra, men det samlas skuggor bakom min rygg, jag känner trycket.

Det får bli hemvanda omgivningar idag. Förutsägbarhet.

2 kommentarer:

  1. Livet är inte så kul alla gånger, när en får välja bort roliga saker. Men det finns en enorm styrka i att kunna göra rationella val. Hoppas att dagen inte blev alltför tråkig!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Charlyene - sådär rationell, ringde åtminstone Mannen som höll med om att Köpenhamn var en dålig idé. Men åkte till köpcentret och lade pengarna på en ny väska, plus att jag kutade runt i varenda klädaffär och sportaffär och spanade på jackor till en annan person som eventuellt ska dit och handla på söndag. Alla jackor ser fan likadana ut, svarta med pälskant på huvan. Nåväl, jag är hemma välbehållen och har tusen spänn kvar på kontot fortfarande så det kunde varit värre.

    Kram!

    SvaraRadera