torsdag 7 oktober 2010

Morgonsvammel

Sovit ca 4 timmar. Precis fel. För lite för att må bra, för mycket för att lätt somna om. Jag gjorde som man inte ska, låg och vred mig i sängen i ett par timmar. Har gått upp nu och fixat kaffe. Kanske blir jag sömnigare igen. Kanske startar jag dagen.

Irriterade och sorgsna tankar om vartannat. Jag som en gång fick MVG i Matte E har tappat mellanstadiematten. Har inte den blekaste aning om hur man dividerar för hand, insåg jag för ett tag sedan. Det svider för mycket för att jag ska ta mig för att googla svaret. Jag är inte strålande vacker eller sportig eller cool, det jag har haft är min hjärna och nu har jag inte den heller.

Funderar på vart jag kan åka över dagen. Göteborg är lite långt bort och dyrt och de flesta där jobbar väl. Äta en glass i Helsingör? Dyr glass, men... Jag behöver något att göra som inte kräver den hjärnkraft jag inte har. Kanske får jag bara ut och gå.

Fast jag skulle vilja låtsas att jag har hjärnkraft och gå på Forskningens dag 2-3 nov i Malmö/Lund. http://www.med.lu.se/forskning/forskningens_dag/program_foer_forskningens_dag_2010 Varje föredrag är bara 10 minuter, kanske går det. Jag saknar så att gå på föreläsningar.

Över tilll skräckfilmen: Igår kände jag något som kittlade i nacken när jag pratade i telefon. Jag viftade till med handen. Såg sedan en jättespindel på golvet! Jag förvandlades raskt till ett fjompigt fruntimmer och Mannen fick bära ut den. Min mer extrema spindelfobi har gått över, men nej, de stora får inte klättra på mig!

12 kommentarer:

  1. Det kan vara ganska fruktansvärt när en inser hur mycket ens hjärna har förlorat. Matte var visserligen aldrig mitt ämne, tog mig bara med svårigheter genom matte B. Men all historia som jag har läst har försvunnit. Jäkla skit att det ska behöva vara så.

    (& forskningens dag verkar väldigt intressant.)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Charlyene - det finns säkert en massa naturliga orsaker till att saker går utför, som att kunskaper man inte aktivt använder ofta försvinner med tiden, och i mitt fall åldern. Men det känns som om man blivit extremt mycket dummare.

    (jag hoppas jag kommer iväg för jag skulle nog tycka det är roligt)

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Från YogaJournals senaste nyhetsbrev, som en liten uppmuntran:

    Amazing Grace
    Traditional Western exercise regimes tend to compartmentalize the body—either you do cardio or work your arms, legs, back, abs, etc. But every movement you make engages an intricate array of muscles. Think about it—you are capable of balancing the weight of your torso on two long supports, while smoothly transferring this weight from one support to the other, and all while maintaining a constant rate of motion and perfect balance. This simple motion requires the perfect coordination of hundreds of muscles large and small across your entire body. And that's just walking!
    ---
    emedect i rött

    SvaraRadera
  4. and I'm listening to the words "hijo de la luna", det är en spansk grupp som heter Mecano.
    Stor kram,
    L.

    SvaraRadera
  5. Tack Laura <3 Att gå är inte så bara!

    SvaraRadera
  6. Usch ja, jag har också tappat min hjärna. Känns fruktansvärt. Minns liksom ingenting av det jag en gång kunde! Tror det beror mycket på mediciner och missbruk. Det är ju inte bara kunskap jag tappat bort, jag minns ju verkligen ingenting. Små fragment av dåtiden kan jag känna igen, men that's it. Kommer mina barn och säger "mamma minns du ditten eller datten?" så kan jag sällan svara ja. Det är verkligen handikappande! _Vissa_ händelser har dock etsat sig fast och dessa försöker jag bearbeta. Men det är svårt, så svårt.

    Och har du inget att göra och är lika rastlös som jag, så hälsa på vettja! ;o)

    Hoppas du fick en bra dag i alla fall!

    *kram*

    SvaraRadera
  7. Puffan - jobbigt det där med minnet. Mitt är som en ost, solitt ibland och så plötsliga tomma hål. Är rätt säker på att det är ECT:n, det gäller mest saker som hände de närmsta åren innan jag fick behandlingen. Vet inte hur mycket medicinerna påverkar, svårt det där. Fast jag är ju likadan när jag är utan mediciner. :/

    Synd att jag är på andra sidan Skåne!

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Ibland kan det räcka med att bara gå ut och gå. Byta miljö. Känna på lukten, känna luften, se och höra allt som finns runtomkring. Förhoppningsvis blir det lite natur...ngt vackrare att se och höra på än tutande bilar som kör omkring :(

    Hoppas du får en fin kväll. Stor kram på dig!

    SvaraRadera
  9. My - det blev bara en liten runda i grådasket, men allteftersom dagen led gick humöret uppåt. Sushi till middag och Mannen sa att han kunde tänka sig att hänga med på Forskningens dag då i november så då kanske jag kommer iväg. Och ikväll har jag gått på HLR-kursen, övat praktiskt stabilt sidoläge med en främmande karl, lyssnat nästan fokuserat i 1,5 timme. Tycker jag har varit riktigt duktig!

    Kram!

    SvaraRadera
  10. Det tycker jag med du varit. Stolt till tusan kan du va!!

    Nattis!

    SvaraRadera
  11. Känner också igen det där med matten. När ungarna kommer hem med matteläxan står jag som ett stumt frågetecken. Får be den äldste grabben hjälpa sina syskon.

    SvaraRadera
  12. Libellule - det är störande. Försöker säga till mig själv att det är normalt att tappa bort sånt man sällan använder, men köper det bara till viss del...

    SvaraRadera