torsdag 28 oktober 2010

Frågelåda

Jag kanske inte alls är bipolär. Eller något alls. Kanske fastnade jag bara i dåliga vanor som jag nu mestadels har kommit ifrån. Och lite trauma och sånt. Och blir lite ledsen ibland och glad ibland men vem blir inte det? Tänk om det bara är ett rent sammanträffande att jag blivit bättre på senare år och att jag har ätit mediciner, kanske hade det blivit ännu bättre utan dem? Tanken på att jag förgiftar mig. Det behöver ju inte märkas genast. Tanken på att jag inte är mig själv så länge jag tar personlighetsförändrande kemikalier. Tanken på att hur vet man att man är sig själv?

Och hur vet man om man snackar skit?

4 kommentarer:

  1. Ja du det är en bra fråga. Hoppas du finner dina svar.

    SvaraRadera
  2. Bra frågor. Stora frågor. Kanske den sortens frågor som en inte kan svara på själv, utan bör ha andra till hjälp?

    Jag känner inte att jag har något bra att bidra med. Förutom det du redan hört många gånger.

    Men frågan är ju också: Är du verkligen dig själv i självskadebegär och dödentankar? Eller när du vaknar fyra på morgonen och irriteras över att du inte kan sätta i gång en tvättmaskin för att andra sover?

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Ylva - ja det återstår ju att se...

    SvaraRadera
  4. Charlyene - touché! Det jag inte vill erkänna men som är sant ändå är att mina tankar och känslor och beteenden emellanåt drar iväg i riktningar som inte alls är det jag vill, och som skiljer sig mycket från hur jag kan vara när jag har någon sorts lugn. Vill inte ha en j-a sjuketikett men även utan etikett så finns ju själva situationen kvar. Hmpf.

    Ja. Inte vara för arrogant. Lyssna.

    Kram!

    SvaraRadera