torsdag 14 oktober 2010

Sabotageuppdrag

Har ätit havregrynsgröt med äppelbitar till frukost. Det känns trevligt, som en "riktig" frukost.

Herregud, jag har halkat in i mitt värsta sömnbristsmissbruk. Har ångest över att jag sov 6,5 timmar, för mycket, får t.o.m. tanken att sätta väckarklockan mitt i natten för att "vinna mark". Jag vet att det är vansinnigt, samtidigt finns det en logik, med lite sömn kan jag trigga fram ett hypomaniskt tillstånd, klart jag vill det rent känslomässigt. Risk kanske för att jag saboterar den goda 9-timmarssömn jag haft regelbundet i flera månader. Men jag klarar bara inte att ta sömntabletter för att bryta trenden. Ibland förbannar jag min förmåga att se förnuftigt på saker och sen handla helt tvärtemot.

Känner jag efter så är kroppen trött, nästan lite sliten efter många korta nätter de senaste 2-3 veckorna. Jag behöver vila, vare sig jag vill eller inte.

2 kommentarer:

  1. Tänk så enkelt livet vore om en visste vad en bör göra & alltid följde det. :)

    men det känns så orättvist ibland att vi bipolära alltid måste vakta våra steg och aldrig ge sig hän utan katastrofala konsekvenser. :(

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Charlyene - ja, ibland blir jag så barnsligt sur över att behöva bry mig. Och då kanske jag får för mig att göra tvärtemot och så blir det skräp av allt.

    Kram!

    SvaraRadera