tisdag 1 juni 2010

Guldkorn

Trots mitt förra ångestiga inlägg så mår jag i stort sett rätt bra. Som vanligt lite dåligt samvete för att jag inte aktiverar mig som man ska, men oftast kan jag slå bort det och ägna mig åt nuet. Glädjer mig åt nya balkongblommor, vi har äntligen fått tillbaka vår nyreparerade bil så vi kunde fara till Blomsterlandet. Glädjer mig åt att ha den semestrande Mannen i närheten, att prata med mina barn, gröna träd och gula rapsfält, nya vinglas, bloggkommentarer och att få lov att följa andras liv på nätet. Fixar inte riktigt att umgås med folk irl eller läsa böcker, men försöker tänka att det nog kommer tillbaka.

Går fortfarande omkring med en lättnadens suck efter den senaste påminnelsen om hur skruvat det kan bli i min skalle. Efter så många år känns det fantastiskt varje dag jag vaknar upp och inte tänker på självmord, jag önskar jag kunde uttrycka hur enormt det är, det som är mer eller mindre en självklarhet för de flesta människor. Jag är ännu inte i det stadiet att jag kan rycka på axlarna och ta det för givet.

När det blir soligt ska vi åka till Sofiero med en picknick-korg och titta på hundratals blommande rhododendronbuskar. Dunkers kulturhus någon dag. En tur till Helsingör. Kanske den dramatiska klippstranden vid Hovs hallar. Galleriet/caféet Nivå 125 högt uppe på en höjd i Båstad med milsvid utsikt. Njuta av att jag faktiskt har tiden och utrymmet att göra sådana saker, även om jag förstås blir utmattad av det, men lite hjärnsnurr kan det vara värt att komma ut och få nya intryck.

Så småningom, om jag får vara stabil, så kommer jag kanske inte längre mäta dagsformen mot en dag på psyket, men än så länge är mina hjärnspöken en påtaglig del av mitt liv, varje dag utan skräck och smärta något att vårda. Trots allt är jag en person med tur.

5 kommentarer:

  1. Jag känner på mig att du kommer få en bra sommar i år. Med härliga utflykter och stunder där du ges möjlighet att njuta av varje dag som du faktiskt mår riktigt ok. De dagarna är guld värda!

    Sv: Ja, jag har nog kommit en bra bit på väg ur helveteshålet och längre ska jag komma......
    Kram!

    SvaraRadera
  2. My - tack! Jag har ett mål i år, att inte ha något att göra med psyk på 3 månader i sommar, ingen terapi, inget läkarsamtal, ingen inläggning. Bara vara vanlig. :)

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Det är bra att ha mål, hoppet kommer man långt med. Håller tummarna för sommaren, superhårt!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Jag skulle också vilja bo på västkusten....det låter så härligt! Jag (vi) har varit en hel del i Båstad, jag har en tjej som har spelat tennis i all evighet så många resor dit genom åren. Skönt att du tänker ha semester från psyk, det ska jag också ha, och jag tror att vi klarar oss bra! Kram!

    SvaraRadera
  5. Miriam - det finns många trevliga ställen att besöka här på relativt liten yta. Fast alla områden i landet har sin egen charm. Men vid havet vill jag bo!

    Vi ska klara det här!

    Kram!

    SvaraRadera