lördag 12 juni 2010

Självhävdelse?

Bromsen slår till och tröttheten slås på. Kanske är det mest avslappning, allt är gjort och där finns inte mycket kvar att tänka på. Mest vardag, hänga tvätt och icke-spännande tv, slösurfandet som finns på en knapp armlängds avstånd. Under ytan tonar långsamt fram ett åskmuller. Får jag känna sorg? Sorg utan att bli tolkad och missförstådd? Sorg som inte är en tragedi utan en summering av vad som blev och vad som inte blev. Får jag ha min sorg på mitt vis så känner jag mig ändå trygg.

Försöker trevande ta till mig positiva saker från kära vännen L. Det är inte min paradgren, att ta emot beröm, men jag kämpar väl, med svetten i pannan. Och jag känner mig upplyft av att få prata och lyssna.

I vårt samtal nämndes ordet integritet, och tankarna spann vidare på det. En gång i tiden har jag sprättat upp, eller låtit sprättas upp, mitt själv. Nu finns ständigt tvivlet: är jag hel eller spelar jag bara? Håller jag på min integritet eller är det bara uppblåsthet? Med myrsteg tillåter jag mig att lita på att mina ben bär, tunna ben som bara tillåter myrsteg. Men riktningen är framåt, så mycket kan jag erkänna.

Jag tänker begära ut journalen från det senaste året. Måste bara hämta andan lite först.

9 kommentarer:

  1. Playing a song for you, darling:
    http://www.youtube.com/watch?v=hROp4Qc_JA8
    L.

    SvaraRadera
  2. Åh här var det omgjort, tjusigt =) Försök sug åt dig så mycket positivt det bara går för du förtjänar det verkligen. Dessutom så behöver man fylla på positiv- och glädjetanken ganska så rejält om man ska orka ta sig igenom en journal =) Men det är nyttigt också. Man har NOLL kontroll när dom skriver ens journaler vilket är rätt skrämmande.
    Hoppas du haft en skön lördag och får en lika skön söndag.
    Massa kramar

    SvaraRadera
  3. Tack för sången. Just det. :)

    SvaraRadera
  4. Har förresten ett par skor som kanske passar dig (för stora för mig) - mailar bild.

    SvaraRadera
  5. Vad fin hemsidan blev! Och ditt fina foto på tjusigheterna! Hoppas du får en fin söndagskväll!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Tack Miriam och jag hoppas din kväll blir bra den med.

    SvaraRadera