söndag 20 juni 2010

Rytmfråga

Min dygnsrytm blev lite tokig idag. Normalt är jag faktiskt rätt bra på att hålla mig inom ramarna, men igår blev det halvsent innan jag tog mig för att gå och lägga mig, och sedan upp och väcka Mannen vid 6. Jo, visst klarar han att vakna själv, vuxna karln, men han är så otroligt morgontrött så jag hjälper gärna till, han gör så mycket annat för mig... När jag väl kollat mail och gjort ett gästuppträdande på mitt gamla hemforum gick jag och lade mig igen, och sov nästan fyra timmar. Fyra timmar mitt på dagen = klockan är över 22 nu och jag är inte alls trött.

Anledningen till denna fixering vid ämnet är att jag är väldigt känslig för sömnstörningar, bara en skruvad natt kan initiera en humörsvängning.

Just nu sitter jag här och närapå studsar. Pratade ett bra tag i telefon, först med en vän och sedan en annan. T.o.m. trevliga telefonsamtal kan jaga upp mig. Just den biten gör att jag fortfarande känner mig ganska störd. Får väl ta fram spikmattan.

Men jag ska ändå inte klaga. Så lugn och fin som jag oftast känner mig har jag inte känt på åratal. Det är fascinerande att leva utan självmordstankar.

6 kommentarer:

  1. Jag känner igen det där. Sömnen är prio ett för att inte sväva iväg åt det ena eller andra hållet. Men det är väldigt svårt för mig att acceptera att det måste vara så - att jag inte ens kan låta bli sömnrutiner en enda natt utan att det blir tokigt.

    Blir det bättre för dig om du sover bra natt nummer två, eller är det redan förstört om du har en natt med avvikande sömn?

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh vad glad jag blir över att du får känna på den känslan. Visst är det skönt? Njut av de stunderna så länge de varar. Hoppas du får en toppendag idag.

    Kramar till dig!

    SvaraRadera
  3. Mm, det är en skön känsla att leva utan att tänka på att man vill dö. Jag menar verkligen dö.
    Jag är också väldigt känslig för förändringar när det gäller att sova. Jag blir superstressad om klockan blir över 22. Nackdelen är väl att jag vaknar tidigt även om jag har semester. Kram

    SvaraRadera
  4. Charlyene - ibland märks det direkt om jag missat en natt, ibland kan jag sova ikapp. Nu har jag en medicin som gör mig extra trött så det blev inte så illa, jag har sovit tungt inatt när jag väl kom i säng. Om jag inte satte alarmet på 8 varje morgon skulle jag nog sova 10-12 timmar, men då blir jag för seg. Lagom är bäst.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. My - det är underbart! Idag skiner solen och det känns lätt att leva.

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Miriam - ja, man måste hålla sömnschemat hela tiden för att det ska funka. Tur att man inte är 18 och förväntas festa hela nätterna...

    Kram!

    SvaraRadera