onsdag 9 juni 2010

Jif

Mitt kylskåp är skurat och doftar nu svagt av syntetisk citron. Flera vinterjackor är undanhängda (ja, jag vet, det är juni...) och skor bortplockade för nu ska det väl banne mig inte snöa, och så har gäster plats att hänga av sig i vår överbelamrade hall. Vi är prylsamlare av rang, borde flytta oftare.

Jag är överdrivet vaksam, men har bestämt att jag inte är hypoman, bara energisk.

Imorgon blir det att göra middag för sex pers, handla, bolaget, köpa blommor, plocka undan (projekt!), städa, stryka duk, laga maten. Vara trevlig och konversera. Jag kommer att behöva all energi jag har. Men det blir nog roligt.

Fredag är stora terapiavslutningen. Det är lite därför jag vaktar mig själv, för att avsluta en mångårig terapi är väl ett gyllene tillfälle för ett psykbryt. Än så länge känns det dock rätt okej. Jag får väl bryta ihop på lördag.

7 kommentarer:

  1. TACK, jag har sovit HELA natten, bara för att jag pratade med en vänlig själ innan jag gick och la mig.
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Laura - jag blir glad. :) Du förtjänar vila.
    Kram tillbaka!

    SvaraRadera
  3. Det har dessutom löst sig ÄNNU mer över förväntan nu, helt j-la osannolikt.

    (Enda kravet jag har om du vet vad: ring hellre på den fasta telefonen än mobilen.)

    SvaraRadera
  4. Ja, det är inte lätt att bryta upp från kontakter man haft inom vården. Vissa av dem kommer man så väldigt nära, men någon gång måste ju det ändå bli ett avslut. Tänk att det är något positivt att den avslutas. För jag hoppas att det är för att du anses "färdig", (förstå mig rätt),och inte för att behandlaren slutar eller nå´t sånt.

    Du kommer kanske känna en tomhet, en ledsenhet över att att kontakten avslutas och låt det då få vara så ett tag. Låt dig få vara ledsen ett tag. Det är naturligt och sunt att reagera på sådana avslut, vet du.

    Hoppas du sussar gott nu. För mig blir det sängen direkt. Godnatt!

    SvaraRadera
  5. Enda inbokade jag har på lördag: tvätta 11-14.

    SvaraRadera
  6. My - det är lite både och, jag är väl så gott som "färdig" men min terapeut har sagt att han gärna fortsatt lite till, men det är bestämt av hans chefer att han måste avsluta, han är förflyttad till en annan avdelning.

    Tack, jag var supertrött efter middagsbjudningen och sov som en stock.

    SvaraRadera
  7. Laura - och jag tvättar på söndag, vi har gigantiska tvättpass här: 14-22 men jag sitter ju inte i tvättstugan hela tiden... Vi har tvättmaskin i lägenheterna (lyx) så det är mer för stortvätt, jag ska ge mig på ett sofföverdrag.

    SvaraRadera