söndag 26 oktober 2008

Restriktioner

Eftersom jag just nu är lite fixerad vid att vara en duktig patient (nåja, utom ett och annat ögonblick av bubbelvin och nattsudd) så håller jag på att minska mitt koffeinintag (jag gillar hur det ordet ser ut...) Inga två rejäla koppar presskaffe imorse, bara en blekfisig pulvercappucino, mest socker och härdat fett. Sen undrade jag varför jag fick huvudvärk. Föll till föga för begäret och smuttar på lite presskaffe nu, mentalt klassificerat som värkmedicin. Men sen blir det bara en kopp till idag. Har tänkt att min ranson ska vara tre inte alltför stora koppar/dag. Experimenterade lite igår med alternativa drycker och valet föll på varm mjölk med ett kryddmått vaniljsocker. Det ska nog gå. Annars får jag väl ta till ECT, haha. När jag fick ECT gick min kaffekonsumtion oväntat ner från 6-8 koppar till 1-2 utan att jag ens försökte. Mystiskt.

(Och för den som undrar vadan denna plötsliga renlevnadssträvan så står det i FASS att större mängder kaffe/te kan påverka litiumupptaget, så om jag nu ska börja med litium känns det lika bra att tackla den här frågan på en gång. Blir mindre bubbelvin också, men det känns ok, än så länge minns jag tillräckligt tydligt hur jävligt det är att må dåligt för att göra smärre uppoffringar, om det minskar risken för återfall.)

3 kommentarer:

 1. Jo hoppas verkligen också att det går bra för henne. Det som är sååå otäckt med denna förbannade jävla sjukdom som heter cancer men som egentligen borde byta namn till helvetessjukdom, är att många gånger har dom inte ens ont. Hon har tumör i magen men hon har inte ens haft ont i magen utan hon har bara känt sig trött, och sånt tar ju tid innan man söker för. Vet en annan som fick cancer i somras och kände sig "bara" trött också. När hon sen sökte för det så var det cancer och efter två månader var hon död. Helt förbannat jävla sjukt. Om man ändå kunde ha ont så folk kunde söka i tid. Då vore det nog lättare att behandla det i tid skulle jag tro.

  Lycka till med kaffet :) Själv dricker jag inte kaffe, tack och lov. Ibland skulle jag vilja det bara för att känna mig lite mer vuxen för när folk får reda på att man inte dricker kaffe så ställer dom fram saft och helt plötsligt är man på saftkalas. Te dricker jag men då ska det åtminstone vara mjölk i, helst socker också. Så omständig är jag. Så det är nog inte lätt att ha mig på besök haha.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vaddå blaskigt cappuchino, jag som älskar det;-) Fast jag kör med lidls chockocappuchno..du skulle nog tycka att det bara smakar varm choklad av det *fniss*
  Men det är gott.
  Ska nog ta mig en mugg nu föresten.
  kram

  SvaraRadera
 3. Maria - ja fy f-n för cancer. :(

  Angående kaffe så är det väl ändå en hel del - även vuxna - som inte dricker det, så folk borde fatta att de ska fråga vad man vill ha. Hm.

  LaLuna - haha, jag vet att du gillar det ;) Jag får väl dricka lagom mycket bara...

  Kram på er!

  SvaraRadera