lördag 25 oktober 2008

Nattsudd

Det fascinerar mig att jag vet på ett ungefär vad klockan är när jag vaknar, åtminstone om det är mitt i natten eller morgon, oavsett ljuset för det funkar lika bra sommar som vinter. Öppnade ögonen vid 03.30 och visste att det var natt fast jag var pigg. Det är lite lurigt med datorn, så lockande att sätta sig en stund, skumma några bloggar, några forum, googla något. Utan dator skulle jag kanske somna om av uttråkning. Eller göra som förr, läsa böcker, vilket säkert vore nyttigt för min intellektuella förmåga, förutsatt att jag klarade det. Prestationsångesten ligger tung över mig, jag känner mig som en sämre människa om jag inte läser böcker. Ett bevis på mitt förfall. Civilisationens undergång.

4 kommentarer:

 1. Känner mig också lite som en sämre människa när jag inte läser..Men nu sen jag vart riktigt dålig psykiskthar jag inte kunnat koncentrera mig på böcker. Har inte läst en bok på säkert 2-3år.
  Men men..
  Hoppas du får en bra dag idag. Nu ska jag gå och skölja ur färg ur håret:-)

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Känns konstigt att ens koncentrationsförmåga kan gå ner så... men man har väl varit fullt upptagen med att överleva.

  Färga håret är kul dock, hoppas det blir bra. :)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tack för dina fina kommentarer.
  Ja gränser behöver man sätta och jag känner ju min mamma bäst och vet vad hon går för. Herregud, det var en som blev så rädd för mig en gång när jag sa "håll käften, annars får du en käftsmäll", bara för att jag blev trött på hennes tjat om min mat. Det var förresten hon som sa att herregud, skit i din mamma. Så blir hon rädd för MIG som aldrig har slagit en människa i hela mitt liv, i alla fall inte i vuxen ålder. Hon om någon bör ju då förstå vad jag känner för min mamma som faktiskt har slagit oss som barn, eller hon slog mest min syster, men jag fick "städa upp" efter henne. Då skapas det rädsla som kan sitta i resten av livet.
  Ja skrivande är en väldigt bra terapi. Jag försöker ha papper och penna med mig ständigt så jag kan skriva ner så fort det dyker upp något i mitt lilla huvud. Och detta med att läsa böcker är också en bra terapi för mig för då kommer jag på nya saker, nya tankar och nya ord att beskriva allt detta med. Så när jag läser mina böcker (som oftast är självbiografier) så måste jag också ha papper och penna bredvid mig.
  Jag önskar att jag kunde vara en riktig bokmal och ibland kan jag också känna mig som en sämre människa för att jag inte är det. Jag läser oftast när jag ska sova och då hinner jag kanske bara mellan 2-4 sidor innan jag däckar. Så det tar alltså lååååång tid innan jag läser ut en bok. Önskar jag vore bättre och snabbare men har lixom inte så mycket ro på dagarna.
  Oj, vad jag har babblat nu ;)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Maria - man får babbla hur mycket som helst i min blogg :) Och det är förresten inte babbel utan viktiga saker. Kram!

  SvaraRadera