måndag 13 oktober 2008

Omvandling

Mycket gråmulet men en bättre dag. Kan hänga ihop med att jag sovit lagom, 8 h, och inte för mycket som jag gjorde igår. För mycket eller för litet sömn ger snabbt utslag. Det är inte förrän nu långt efteråt som jag ser att jag i väldigt många år utnyttjat sömnbrist som ett sätt att få upp humöret. Funkar ju några dagar tills man kraschar och mår ännu sämre. Nu har jag nästan kommit ifrån det där suget att stanna uppe för att ställa om reglaget i hjärnan, precis som jag till slut lärt mig vissa andra dygdiga levnadsmönster för att hålla mig på rätt köl. Ibland sticker frestelsen upp sitt huvud ändå. En liten euforisk kick bara. Så många vackra soluppgångar man har sett...

Dvd-spelaren hade tydligen blivit utsatt för raska 2,5-åriga händer, men Mannen påpekade det alldeles självklara att jag kunde vinkla skärmen till hans dator i arbetsrummet och köra dvd:n där. Finns inte plats på golvet någon annanstans. Om man samlade ihop alla papper och böcker i den här lägenheten skulle det nog räcka till en pyramid, eller åtminstone ett smärre monument i papier-maché. Kanske skulle man donera samlingarna till ett sådant ändamål efter sin bortgång (bort vart? till Coop för att handla mjölk?)

2 kommentarer:

 1. lite tom på ord..men det där med att stanna uppe länge,så ar jag också gjort, fattade nog aldrig vad jag egentligen höll på med men man blev ju så glad av det. Men nu med mina medeciner däckar jag typ kl 20 och sover alldeles för länge. men men..ingen är perfekt.
  Älskar att läsa din blogg!

  kram

  SvaraRadera
 2. Tack gumman! Ja det kan vara både bra och dåligt med mediciner som gör att man däckar.
  *kram tillbaka*

  SvaraRadera