tisdag 14 oktober 2008

Inkonsekvensanalys

Ambivalens känns inte helt rätt. Jag får kanske be bippoqueer om ett nyord för när man är fullkomligt medveten om att man gör något man inte borde men som av en yttre kraft drivs att göra det ändå, fast man vet att man skulle kunna stå emot om man bara brydde sig tillräckligt. Ett sånt där läge där "skärp dig för fan!" vore helt berättigat.

Efter min utläggning häromdagen om vikten av regelbundna sömnvanor så går jag upp 4.00 och dricker kaffe. Ursäkten är att jag blir lugn av kaffe och jag drömde ju en osammanhängande intensiv dröm om något vem vet vad, så jag kan behöva nedlugning. Resultatet är lugn och klarvakenhet, och små pirrningar i kroppen som jag tror mest är en association till de underbara tidiga morgnar då man kan bli överlycklig för att både postlådor och DHL-bilar är klargula.

Jag kommer antagligen gå och lägga mig igen senare så det spelar inte direkt någon roll, men man borde vara mindre snack och mer verkstad (inte Volvo då).

(Det som väl egentligen är mest "skäms på dig nu!" är att jag är frestad att hugga in på en flaska Geisweiler som står i kylen, vilket egentligen aldrig skulle falla mig in att göra så här dags. Egentligen. Det skulle bara vara så kul att få greppa den här lilla gnistan av glitterkänsla och flyga iväg... Men jag går väl och överjagar istället.)

3 kommentarer:

 1. lämnar en kram, hoppas du orkade somna om.

  SvaraRadera
 2. "överjagar"- snyggt! :)

  Ja, jag har tänkt på det här lite under förmiddagen, faktiskt. Beteendet känns igen, naturligtvis. Ett bra uttryck för det skulle kunna vara att man tar sig en "belöningshutt"- av kaffe eller annan art. Är det inte lite så, att man i gryningstimmarna har en slags konstigt hybridkänsla av ångest och mys? Och så tar man en belöningshutt som medicin?

  Låter kanske sinnessjukt, men från början är det ju inte särskilt hurtfriskt att gå upp och dricka kaffe mitt i natta. Men jag förstår mer än väl- jag har varit där många gånger...

  SvaraRadera
 3. LaLuna - tack, kram tillbaka. Det blev bara sömn i en kvart, var för pigg.

  Bippo - "belöningshutt", jovisst är det det. Och "förväntanshutt" - något måste hända för att minska spänningen, det måste bli lite ös på det här partyt (jag, ett repigt köksbord med veckans samlade reklampost, en halväten läkerolpåse, två vissna gerbera och min laptop. Tillsätt lite presskaffe och succén är ett faktum.)

  Klart det låter lite sinnessjukt, oss psykfall emellan.

  SvaraRadera