måndag 26 maj 2008

Platsreservation

Härlig miniresa. Jättekul att träffa ungarna. Vi hade picknick i Slottsskogen, åt sushi nere vid vattnet vid Operan, fikade i Haga. Pratade så mycket att jag fick jäkta till tåget hem. Förutom att jag kommer bra överens med killarna så är min äldstes sambo supertrevlig, det är roligt att träffa dem inte bara för att det är mina barn, utan för att det är roliga personer att umgås med. Mer kan man inte önska.

Passade också på att handla underkläder. Har fått svårt att hitta bh:ar i "vanliga" butiker som Lindex, om kuporna är tillräckligt stora så är de ofta alldeles för stora runt om. Men i Götet fanns ett par Change-butiker och deras grejor är ok. Nu har jag rensat ut alla gamla slitna för små bh:ar ur garderoben, det är så skönt att rensa, inte hålla fast vid något "men jag kanske går ner i vikt"-önsketänkande utan utgå från hur det är här och nu. Man blir klarare i huvudet av mindre röra i skåpen. Jo, det är sant, hihi.

Terapi idag kom jag just på. Dagarna flyter ihop lite. Ska kolla i receptionen om de har tagit fram mina journalkopior, fast det kanske de inte hunnit med ännu. Hade nästan glömt det också, att jag begärt ut dem. Just nu spelar det inte så hemskt stor roll. Måste ringa min läkares sekreterare någon dag också, jag klantade mig senast jag träffade honom och sa att jag hade recept så det räcker till nästa gång, men det har jag inte. Jag gillar inte att ringa, fast jag bara ringer när jag har ett legitimt ärende. Men jag är så rädd att vara störande och påflugen, någon som får en att sucka och himla med ögonen när hon hörs i andra änden. Ibland tar jag mer plats än jag känner att jag har rätt till. Jag har inte riktigt kommit tillrätta med det där att jag känner det som att jag måste vara snäll och icke-krävande för att ha rätt att leva. Det hjälper mig inte ett dugg att intellektuellt inse att det är ett orealistiskt och improduktivt sätt att tänka, känslan genomsyrar allt in i ryggmärgen. Fast det är lite bättre nu ändå, när jag inte är deprimerad känner jag mig säkrare.

Dagens blomma är en ståtlig vitrosa allium, dvs en gigantisk gräslök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar