onsdag 14 maj 2008

Majsol

Dagen igår blev himla mysig. Mannen var ledig och vi åkte ner till havet. Inte för att sola, det gör jag så gott som aldrig, men för att promenera längs stranden och sen tillbaka genom skogen. Och jag tog årets första, eh inte direkt bad, men tådoppning. Det grundaste vattnet längst in var alldeles ljummet.

Sedan blev det favorit i repris, grillning på balkongen. Lax i foliepaket med pesto och lufttorkad skinka, champinjoner, zucchini, halloumi och färskpotatis till, importerad och inte alls så god som den svenska men ändå. Fuskade och drack Marqués de Monistrol (rosa bubbel) fast det bara var 1 1/2 vecka sen sist, hade sagt att jag skulle vänta 2. Det var värt lite dåligt samvete. Några timmar senare rosa prinsesstårta. Vi lägger nog rätt mycket pengar på mat men det gör faktiskt livet mysigare, åtminstone om man har trevligt sällskap. Är jag ensam blir det snarare havregrynsgröt.

Tänkte jag skulle testa Doves summer glow för att väga upp min brist på solning lite, och jag tycker mig faktiskt se en färgskiftning efter bara en insmörjning. Kände inte för vanlig starkare brun-utan-sol för det blir inte så snyggt om man klantar sig och sätter på det för ojämnt. Å vad kul det är att vara ytlig och oseriös ibland!

Får väcka Mannen snart för han ska ta blodprov, provcentralen stänger tidigare pga strejken. Jag tycker ändå det är bra att sjuksköterskorna sätter ned foten någon gång.

Hur i helvete tänkte jag när jag sökte läkarprogrammet en gång i tiden... jo jag vet, jag trodde att lite hårdare prestationskrav skulle få mig ur depressionen. Ja, förutom att jag faktiskt tycker det är intressant med människor och medicin. Men iallafall, vilken puckad idé och så gick det som det gick också. En gång skymtade jag en pluggkompis, han gjorde AT på "mitt" sjukhus bl.a. på psyk. Jag gick inte fram och hälsade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar