fredag 30 maj 2008

Dysterkvist

Dagens plus är att vår gamla Volvo gick igenom besiktningen. Jag vaknade i ottan - 03.30 - och tänkte att det ändå inte var så stor idé att somna om för jag skulle hjälpa Mannen att komma upp i tid. Bilprovningen var bokad till 06.50! Men när han stuckit iväg gick jag ändå och lade mig igen och sov ikapp, vilket var j-t duktigt gjort faktiskt.

Häromdagen ringde jag Försäkringskassan ("du är nr 73 i kön") och dubbelkollade att de fått in min ansökan om sjukersättning, eftersom en kompis till mig råkat ut för att de sorterat den fel och inte upptäckt det förrän hon ringde efter flera veckor och frågade, så jag blev lite nojjig. De har den men har inte ens börjat titta på den, och min ersättningsperiod slutar imorgon så det vete sjutton när/om jag kommer få pengar igen. I sådana lägen drömmer jag om den där lottovinsten som ska göra en oberoende av myndigheter... Vill komma loss ur det här men har inga brighta idéer på hur.

Undrar varför jag är så mycket känsligare för påfrestningar nu än jag var för säg 15-20 år sedan. Inte bara att jag oroar mig - det gör jag också - men när något stressmoment dyker upp är det som om hjärnan går i baklås. Alternativt att jag är jättesamlad på ytan och kraschar efteråt. Som när jag skrev högskoleprovet för ett år sedan, vilket skämt. "Du är väl kvalificerad för en högskoleutbildning" typ, när man egentligen blir akut suicidal av att skriva ett prov och aldrig på villkors vis skulle fixa en massa tentor. Går in i ett moln av depersonalisation när jag tänker på att jag de facto har ett antal högskolepoäng och alltså bevisligen förr klarat att tenta, för hur kan den personen och jag hänga ihop, hur kan det vara fysiskt möjligt?

Mitt stora projekt ikväll är att laga egenhändiga köttbullar. Därnånstans ligger min ambitionsnivå numera. Känner mig skamsen ikväll för att jag är ett sånt misslyckande i världens ögon. Alla "man borde" och "var som folk" och "skärp dig". Jag lyckas aldrig att skärpa mig, hittar inte knivslipen.

Och inte lär jag göra det ikväll, så jag återgår till köttfärsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar