lördag 17 maj 2008

Gem

04.30 och klarvaken. En dag. 01.00 och klarvaken igen, fast jag har sovit ett par timmar på soffan med hockeymatchen i bakgrunden. Kommer säkert somna om lagom tills det är dags att gå upp.

Dagen försvann rätt fort, minns knappt. Använde msn för första gången på hur länge som helst, jag är ingen chattare. Ringde yngre sonen och grattade till att han var med på Aftonbladets lista "smartaste personerna i din kommun" (högskoleprovsresultat), han var egentligen lite missnöjd med sitt resultat men jag tror han tyckte det var lite kul ändå. Vad mer... lärde mig om gemets historia. Gem är egentligen ett varumärke från början som blivit ett vardagligt ord. De gem vi mest använder här heter från början Perfected Gem. Gem på engelska betyder också ädelsten. Sätt ihop papperslapparna med en perfekt ädelsten. Wow, ibland får tillvaron en ny dimension.

En aning svårt att sitta still men huvudet känns som ett kaleidoskop. Jag ser bitarna falla hit och dit. Snygga mönster iallafall även om de är kortvariga. Vi lyssnade på meditationsmusik förut efter middagen och det blev en massa färger i skallen, mest gult, lite grönt och orange och lila kanter. Och nu vet jag inte vad sjutton jag pratar om.

Någon kompis skickade ett kedje-sms, först mitt på dagen och sedan sent på kvällen igen (samma). Stör mig på sånt, vilket väl är löjligt det med, men jag brukar aldrig skicka vidare av princip. Svarade ändå rätt snällt på det första, inte genom att skicka tillbaka sms:et men ett vanligt svar, för jag vill inte vara otrevlig. Vet inte om det togs väl upp eftersom hon inte svarade. Principer och trevlighet går inte alltid hand i hand.

Nu börjar jag känna en liten aning sömnighet, kanske efter kaffet jag nyss drack. Borde nog lägga mig och läsa, men jag vill hellre lägga mig och tänka. Jag är kaffe-junkie, sömnbrist-junkie, rosa bubbel-junkie och tanke-junkie.

2 kommentarer:

 1. det var trevligt att prata lite tidigare! :)

  och du... jag är samma sorters junkie som du! ;)

  kram!

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma. :)

  Och värre laster kan man ha... ;)

  *kram*

  SvaraRadera