måndag 5 juli 2010

Miniomsortering

Min snälle dr B ringde upp 20 minuter efter att jag sökt honom. Han är världsbäst på tillgänglighet!

Jag ska först ta bort Risperdalen och se vad som händer. Han tror inte heller att jag behöver ha så mycket neuroleptika nu när jag mår bra. Om en vecka ska han ringa igen och diskutera om jag ska ha mindre Cisordinol också. Det är skönt att han kan se att det kan vara skillnad på hur mycket mediciner jag behöver när jag mår dåligt och när jag mår bra.

7 kommentarer:

  1. Sv: Tack för dina peppande ord. De värmer.

    Vilka fina bilder du tagit på förresten. Vackert med blommor, man blir liksom lite glad av dem. Tycker du inte?

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Jag blir absolut gladare av blommor!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag blev ombedd att ta bort både Optipar och Risperidalen i februari och det gick bra i någon månad men sen kom tvångshandlingarna tillbaka och ångesten och mitt destruktiva beteende så jag frågade min nya läkare om jag fick sätta tillbaka dessa två mediciner för jag var en elak människa som bara skrek och gormade på mina barn samt hade det andra också som jag skrev lite högre upp. Nu mår jag toppen igen.

    SvaraRadera
  4. Ylva - så bra att din nya läkare lyssnade på dig, man vet ju bäst själv hur man mår. Ett par mediciner vill jag absolut inte vara utan för jag vet att de verkligen hjälper mig. Skönt att det blev bättre för dig igen.

    SvaraRadera
  5. Men alltså - det låter inte klokt med både Risperdal och Cisordinol ?? - varför i hela friden har du haft dem samtidigt?

    SvaraRadera
  6. För att jag är superwoman! ;) Hade Risperdal i högre dos tidigare, sedan togs det mesta av den bort när jag var inlagd senast, men lite blev kvar eftersom jag stabiliserades bra på de mediciner jag hade. Cisordinol fick jag för att de injektioner jag fick av den hade så gott resultat när jag mådde som sämst, så dr B föreslog att jag skulle ta den i tablettform. Men det var alltid meningen att jag skulle sätta ut all eller delar av neuroleptikan när jag mådde stabilt bättre. Jag har faktiskt inte haft ont av det utom att jag sovit mycket och blir lite hungrig av Risperdalen, fast det var värre när jag tog en högre dos. Psykiskt passar de mig mycket bra. Jag är som sagt superwoman. ;)

    SvaraRadera
  7. Ja, det får man säga.
    (resten vet du - jag hade förmodligen varit död om jag fått i mig allt det där - så det är ju tur att ingen kommit på just DEN tanken)

    SvaraRadera