söndag 31 juli 2011

Latmask

Dag 4 på Abilify och det börjar kännas bra. Huvudet klarnar och jag känner mig mindre dämpad. Inget illamående. Inga skuggor. Förstår varför jag gillat denna medicin förut. Nu ska jag bara ta den enligt anvisningarna och hoppas på att litiumet håller emot så jag inte åker upp för långt mot skyn. (Och vara evinnerligt glad att jag bor i ett land med högkostnadsskydd för varje ask kostar 2500 kr!)

Funderade lite på vad jag vill göra idag och svaret är: ingenting. Sitta lite vid datorn, gå och köpa mjölk och frukt och bröd, läsa en veckotidning. Tvätta håret (jag tvättar det bara varannan-var tredje dag när det är färgat, annars blir det kruttorrt). Lyssna på musik! Skita i att jag är improduktiv! :)

7 kommentarer:

  1. Högkostnadsskyddet är verkligen nödvändigt. Annars hade jag fått betala ca 4000 kr/mån för mina meds när jag käkade Abilify. Undrar varför just denna medicin är så dyr?

    Det är rätt bra med dagar då en gör ingenting. Jag hoppas att du får det lugnt och skönt!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Är inne på min tredje dag... Saker och ting har landat idag. Märkligt.

    SvaraRadera
  3. Charlyene - alla de nyare neuroleptika är svindyra. Seroquel 200 mg 2128 kr för 100 st. Zyprexa 10 mg 2503 kr för 56 st. Zeldox 40 mg 1256 kr för 56 st. Gissningsvis för att äldre generationens neuroleptika fick dåligt rykte, och generation två utannonserades som fantastiska skapelser som saknade de EPS-biverkningar som kan vara framträdande med generation ett. Mycket läkemedelsreklam. Nu fick vi förstås istället kraftig viktuppgång och diabetes på kuppen... Sedan försöker man förstås bredda marknaden så mycket som möjligt, från schizofrena till bipolära till barn med autism till folk med sömnproblem... många pengar där.

    Jag lyckas rätt bra med "göra ingenting-dagen" fast jag har satt på en maskin tvätt. :)

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Osynliga - det låter skönt. Jag hoppas på en bra fortsättning för dig!

    SvaraRadera
  5. Det är en konst att göra ingenting... och jätteskönt... och bra för själen ♥

    SvaraRadera
  6. Fröken Hulda - bara det är självvalt så. :)

    SvaraRadera
  7. Svar: Guldfluga låter vackert

    SvaraRadera