söndag 24 juli 2011

Flykt

Mer och mer sällskapsliv. Mannens tyska barnbarn (jo det finns ett sådant också) har varit här i staden med sin mamma. Jag smet undan fredag och lördag men idag kände jag mig manad. Det varade dock bara ett par timmar eftersom de skulle åka hem sedan. Jag känner mig ändå hjärndöd nu...

Har trots motstånd tagit sömnpiller de senaste två nätterna. Jag sover så gott på Nitrazepam, utom om jag är helt uppvarvad eller ångestagiterad förstås. Vaknar avslappnad och behaglig efter 9-10 timmar. Antagligen för att det är en bensodiazepin = ajabaja att ta varje kväll, kan ge tillvänjning och beroende. Ska träffa farbror sommardoktorn på torsdag, undrar om jag kan be honom om Nozinan? Jag har kommit fram till att det är bra om jag har något på lut när sömnen börjar krångla, dels för att jag som många bipolära är extra känslig för sömnstörningar, dels för att jag har en massa nojor runt sömn och lätt hittar ursäkter för att inte sova.

Tänk om det räckte med att konstatera att man är irrationell för att ändra sig...

Kommande vecka har jag lite inplanerat, ska kanske träffa en relativt nybliven kompis, ska till frisören och som sagt till läkaren. Veckan efter måste jag ha för mig själv, låta de snurrande tankarna komma till ro. Veckan efter det blir det verkligen full rulle, jag åker bort hela veckan. Roligt men ack så påfrestande. Ibland får man betala priset för att ha ett liv.

5 kommentarer:

  1. Mmm, känner igen. Straffet efter ett massa umgänge. Det låter som om du ska iväg på något roligt den där veckan :)
    Vila upp dig ordentligt:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Milla - ja, det är sorgligt att man ska vara så överkänslig. Men nu är det som det är.

    Jag ska först till Göteborg och fira min ena sons födelsedag, och sedan far vi tillsammans norröver hem till mamma som jag bara träffar 1-2 gånger om året pga avståndet. Det blir nog kul.

    Tack och kram!

    SvaraRadera
  3. Jag flydde i helgen, orkade inte med bråkiga griniga ungar.
    Maken och jag som bara är irriterad.
    Vi skulle behöva egentid just nu.

    Bara han och jag...reda ut saker och komma underfund med vad vi vill.

    var rädd om dig

    SvaraRadera
  4. Carola - har man minderåriga barn är spelfältet så helt annorlunda. Man måste alltid komma i andra hand och även om man älskar sina ungar så sliter det. Jag minns tillbaka och känner med dig.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Är inte det minsta avundsjuk. Å andra sidan är det ingen större hit att va trött jämt och bara sova och sova. Kan man få uppåttjack då eller?

    Är det inte det ena så är det det andra sa flickan som hade näsblod... vet... det är inte alls kul med sömnrubbningar och psykisk ohälsa men jag kunde inte låta bli.

    Kvällskram från Hulda

    SvaraRadera