onsdag 20 juli 2011

Nattdjur

Sömnmönstret är uppåt väggarna. Det tar plötsligt en timme eller två att somna, istället för fem minuter, och ibland vaknar jag till på natten, som i natt. Men ofta somnar jag också om frampå morgonkvisten och sover gott till tio-elva. Det är medicinförändringen, gud så skönt att alltid kunna skylla på sånt. ;)

Är trött på min kroppshydda som bara byggs ut med fler rum. Nu ska jag, så länge jag orkar, tänka mig lite för. Mer lagoma portioner och så. Någon fullskalig bantning ger jag mig inte in på. Bara det att jag bestämt mig för att vara lite försiktig gör att jag tänker mer på mat och alltså känner mer att jag är hungrig, rätt värdelös situation. Ska inte börja leta kalorivärdet på gurka. Men jag är fet enl. BMI så det är inte enbart ett lyxproblem. Skulle inte vara något vidare att dra på sig diabetes också. Suck. För fem år sedan var jag normalviktig. Att det ska vara så j-a svårt.

Mycket klagande på sistone. Jag är lite halvdyster ibland, fast inte riktigt låg. Ska träffa en kompis idag, gå på en födelsedagsfest hos en av Mannens brukare på fredag, och så är det släkttjosan i helgen. Det är lite för mycket umgängesliv på sommaren. Är ändå inte alls så illa som det skulle kunna vara, jag har ju Mannen som alltid finns där och stöttar!

Nu känner jag ändå ett visst välbehag sprida sig i kroppen. Jag mår bra när jag vaknar kl 3. Ska väcka Mannen om 1,5 timme och sedan kanske somna om i den stora lyx jag har, att inte behöva passa tider på morgonen. :)

10 kommentarer:

  1. Så skönt att du har "mannen". Jag tror oxå jag skulle uthärda mer och må bättre om jag hade en... men jag vill ju inte. Inte NU! Så det är bara att kämpa på/Kram

    SvaraRadera
  2. Det där med vikten är jävligt svårt. Antingen för mycket eller för lite. Jag hoppas att du hittar en balans som du kan trivas med. Och att du får sova gott om nätterna!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Fröken Hulda - ibland finns det gamla sår som måste läka först, trist men naturligt. Jag önskar dig ändå någon som Mannen, pålitlig, omtänksam, rolig - alla (som vill) borde ha en sådan! Jag får klona honom och sälja på nätet. ;)

    Du kämpar på bra ändå.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Charlyene - helst vill jag inte bry mig om vikten, men jag vill inte vakna en dag och väga 100 kg heller, så jag blir tvungen att konfrontera det.

    Kanske dags att plocka fram sömntabletterna som ligger och dammar, bara för att hitta en bättre rytm.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Vikt- Ett dilemma även för mig. Lösningen blev Icas matkasse/billiga veckan.
    Inte alltför dyrt men med mat som mättar trots en normal portion :))
    Nu fattas bara att jag rör på arslet också, hihi.

    Skönt att du njuter av den lyx vi ändå har av att inte behöva passa tider...En positiv grej i allt det övriga.
    Lite sommarnoja över alla grillkvällar etc drabbar även mig men lite lättare känns det ändå under sommaren. Friheten att sitta ute, gå en liten runda och samla lite andningshål inför fortsatta diskussioner. Det är ett stort +

    Hoppas att dina kommande dagar går med energin i behåll.
    Kramar

    SvaraRadera
  6. Milla - tack för tipset, ska kolla närmare på den där matkassen. Tror min matsäck har krympt lite redan, jag åt lunch ute vid halv två och är fortfarande inte särskilt hungrig vid tio. Det känns skönt att se att man inte måste svälta sig för att gå ner lite, sen får man se hur mycket det blir. I värsta fall får man väl vara fet då, det går att överleva. Tur att man snart är 50. Och det fyller ut rynkorna. ;)

    I stort sett tycker jag också verkligen om sommaren, bara jag kan ta det i min egen takt. Måste bada mer i havet!

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Jag vill stå först i kön för en kloon

    SvaraRadera
  8. Frk Hulda - självklart ska jag reservera en till dig. Vi har inte grälat på 12 år så jag lovar att varan håller hög kvalitet!

    SvaraRadera
  9. blir oxå hungrig av att tänka på hur mycket jag måste låta bli att äta. men det verkar vara svårare än någonsin. i den här åldern...
    kram och ♥

    SvaraRadera
  10. Jeanette - ja, en närmar sig de 50, och jag har underfungerande sköldkörtel pga litiumbehandlingen, vilket sänker ämnesomsättningen, visserligen äter jag Levaxin men jag vet inte om det kompenserar fullt ut.

    Nåja, jag får göra så gott jag kan, om jag åtminstone kan sluta gå upp och upp så är det bra. Men jag drömde att jag hetsåt godis i natt...

    Kram!

    SvaraRadera