måndag 19 oktober 2009

Vanlig

Så plötsligt: en dag då skallen uppför sig som en vältränad hund, varken hoppar och skäller eller tvärvägrar att röra på sig. Kan kolla kontoutdraget med tanke #1 "betala räkningar" snarare än "fy fan så fattig jag är" eller "wheee, shopping!" Äta frukost som inte består av Gott&Blandat. Planera en Göteborgsresa utan att känna att jag måste klämma in maximalt med umgänge på minimalt med tid (ok, det kommer ju hinna ändra sig innan dess, men tanken är god...) Känna att det är ok att bara besvara ett par mail och skriva ett blogginlägg,  inte behöva beta av hela inkorgen eller gömma mig överväldigad från världen. Diska men skita i dammsugningen (som jag ändå har seriöst svårt för pga ljudet som känns som ett överfall på hjärnan). Göra det som känns lagom, överkomligt, respektfullt mot mig själv. Även när jag är "normal" ligger jag inte på en "normal" prestationsnivå, men jag kan ta hand om mig.

Jo, jag har sovit mina 8 timmar.

5 kommentarer:

  1. Att ta hand om sig är det viktigaste, det andra kan man strunta i. Låter bra att du tar hand om dig själv.
    Är inte så bra på det själv.
    Ha en bra vecka.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Precis som Bloggullet skriver så är det viktigt att ta hand om sig själv. Det är något som vi bipposar är dåliga på. Men övning ger färdighet. :D

    SvaraRadera
  3. Bloggullet - jag är inte alltid så bra på det själv, men jag har lärt mig rätt mycket på senare år och det är nog en hel del Mannens förtjänst, han hejar på så fort jag tar för mig och är snäll mot mig själv också.

    Ylva - jo det har du rätt i, man får öva med småsaker, som att dricka kaffet i den finaste koppen och inte den gamla spruckna. ;)

    Kram på er!

    SvaraRadera
  4. Det låter skönt tycker jag, nästan som "mindfulness" - ta till vara på stunden. (Och det är ju jag jättebra på...icke) men övning ger väl färdighet - kanske?

    SvaraRadera
  5. Miriam - ja, kanske det. Det har varit en skön dag. Men det är väl också kontrasterna som gör det, har man haft en intensiv upp-ner-period så känns lugnet ännu lugnare...

    SvaraRadera