lördag 7 maj 2011

Aktiveringskod

Efter att ha gnällt elsewhere om att jag har lite tråkigt så tog jag tag i saken och tog en fika på stan med en kompis (stor grej va?) Tyvärr måste jag erkänna att jag är mer nöjd med att ha tagit mig ut ur huset än själva fikandet i sig.

Skulle behöva göra något spännande. Något som inte involverar stökiga miljöer eller större grader av socialt umgänge - eller höga höjder! (någon kommer alltid och föreslår fallskärmshopp).

Det är så vridet - jag mår bra när jag tar det extremt lugnt. Fast jag blir uttråkad. Men när jag gör saker som piggar upp mig så mår jag sämre. Tappar balansen. Så då känner jag att det trots allt är bättre att leva i slow motion. Men då blir jag uttråkad, och vill sluta med medicinerna för att få lite action. Och det slutar ju verkligen inte väl.

Hur skaffar man sig egentligen ett intresse? Jag har inget sånt där genomgående intresse, det har alltid kommit och gått, spontant eller pga omgivningen. När man är uppe i varv får man åtminstone plötsligt för sig att läsa allt om tekannor, det blir inget produktivt av det men man är åtminstone intresserad i ett par tre dagar (tills nästa grej). Nu när jag är "i balans" så har jag svårt att hitta glöden.

Grävde i en låda efter sekatören, hittade verktygsknivarna. Kan inte säga annat än att för ett ögonblick hade jag ett användningsområde klart, men jag sansade mig. Åt en påse lakritsnappar istället som tröst.

4 kommentarer:

  1. Intressen är väl inget som en själv kan styra över. Tyvärr... Tänk om det hade varit så enkelt att bara säga att en ska syssla med något massa timmar i veckan under flera år? Men det fungerar ju tyvärr inte. :(

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Kanske skulle en bli intresserad om tillräckligt med tid ägnades åt något? Fast å andra sidan, jag jobbade som städerska i typ tio år och jag hatar städning!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag tror iofs att du har en poäng där. Att om en gör något tillräckligt mycket så blir en intresserad. Inte av städning, kanske, för vem är intresserad av städning till att börja med? Men det kanske finns något som du är lite intresserad av? Något som du kan ha hemma och plocka fram då och då?

    För mig är det så med böcker (mitt enda intresse) att ju mer jag läser desto mer vill jag läsa. Och ju mer jag läser desto lättare är det att koncentrera mig.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Charlyene - jag kommer bara inte på något. :/ Hade ett stort uppslukande intresse för tio år sedan men det är jag glad att jag lade ner, det hade gjort sitt. Målade ibland men nu har jag ingen inspiration. En gång i tiden stickade jag t.o.m. tröjor men jag orkar inte lära mig igen och garn är dyrt. Har efter ett halvår inte gjort klart senaste halsduken. Egentligen borde en engagera sig i frivilligarbete av något slag (förhoppningsvis något annat än att sticka med Röda Kors-tanterna) men det verkar farligt socialt.

    Äh, jag ser bara hindren och inte möjligheterna. *suck*

    Kram!

    SvaraRadera