onsdag 11 maj 2011

Artrikedom

Uppe och tittar på soluppgången. Mitt sömnmönster är helt åt skogen sedan några dagar. Sover oroligt, vaknar flera timmar mitt i natten. Somnar om framåt 8 och sover till 10-11. Sover igen sent på eftermiddagen. Klart man inte sover på natten då, ens med sömnmedicinen som jag plockade fram igen. Jag måste tvinga mig till att vara vaken på dagen. Usch, jag hatar att vara trött.

Igår blev det utflykt, Fredriksdal. Det är en trädgårdsanläggning i Helsingborg, park, botanisk trädgård, hästar och kossor och grisar, gamla hus. Det var roligt att gå i trädgårdsdelen där alla vilda växter i Skåne fanns samlade. Jag kände igen många. När jag var i yngre tonåren var jag blomnörd, andra ungar lekte disco och jag sprang runt på ängar och skogsbackar med en flora i högsta hugg. Underlig redan då. ;)

Vi fikade och tittade på roliga grisar och lamm, och sedan var jag så översvämmad av intryck så jag trodde huvudet skulle sprängas. Somnade när vi kom hem. Men trevligt var det.

Tänker. Jag har inte fått någon siffra efter min diagnos (det finns olika typer beroende på vilka symtom man har). Jag har aldrig egentligen diskuterat det med läkarna. Är det ens viktigt? Men jag får frågan någon gång ibland och då undrar jag. Tycker inte jag är klockrent någonting så kanske stämmer det bäst med det jag sett på något intyg: ospecifik bipolär. Om jag kommer ihåg det ska jag fråga dr A. Och begära ut journalen, det är väl ett år sedan sist. Det skulle jag kunna gå och göra idag, så har jag ett annat uppdrag utom att diska och tvätta. ;)

6 kommentarer:

  1. Hoppas att det var en fin soluppgång. Jag älskar att vara uppe tidigt på sommaren och se ljuset kommer in över staden. Men eftersom jag är så känslig för det där att sova för lite har jag lovat mig själv att inte ställa klockan strax före fem bara för att få se det.

    Det där med de bipolära siffrorna är knepigt. Inget av dem stämmer in på mig heller. Det påstås ju att en får en 1:a om en blir psykotisk, annars en 2:a, men å andra sidan verkar vården inte ha skarpa linjer om vad som är psykotiskt eller ej.

    Hoppas att du får en fin dag, och att journalerna (när de kommer) inte innehåller alltför mycket felaktigheter.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Oj va mycket intryck du måste ha fått! Djur och hus och växter och och... Kanske får du ta det lugnare idag? Och försöka vara vaken på dagen?
    Tråkigt att sova dåligt. Själv sover jag mycket bra, tror det beror på Seroquel, jag somnar ganska snabbt och sover länge. Skönt! Skulle tycka det vore hemskt att ha en sömn som är rubbad. Hoppas det ger med sig!

    SvaraRadera
  3. Charlyene - nej, väckarklockan får man hålla sig ifrån. Just nu sover jag bara så oregelbundet. Ska försöka skärpa mig idag.

    Förväntar mig nog inte att få någon siffra, det känns så komplicerat.

    Tack!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Miriam - idag har jag tagit det lugnt hittills, bara en långpromenad till sjukhuset för att be om journalen. Ska försöka inte somna på em - svårt.

    Jag sov också bra på Seroquel. Har sovit väldigt mycket på Cisordinol tills för några dagar sedan, fattar inte vad som ändrats. Kroppen är konstig.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. skulle också hellre springa naken, brukar svara så:)

    Vet jag du, tidningen Tara vill intervjua mig..Fick en chock igår när dom hörde av sig.

    Varm kram

    SvaraRadera