lördag 20 augusti 2011

Nöjdhet

Håret är fixat! Brunt men inte svartbrunt, ungefär samma färg som mina ögon. Det här kommer jag nog att trivas i (tills jag får nästa ryck och blonderar mig eller något). Tyvärr lägger jag av princip aldrig upp bilder på mig själv i bloggen så ni får bara gissa hur det ser ut.

Sprang på stan sen och gjorde av med pengar. En hel knippe reaplagg på Esprit, och en ögonbrynspenna, den jag har är det bara en stump kvar av. Måste ha ögonbryn nu när jag har mörkare hår. Väääldigt viktiga världsproblem.

Nu får jag ta det lugnt resten av månaden, och resten av idag också för den delen, för nu är jag slut. Slut slut.

Men ändå. Jag mår tamigsjutton bättre sedan jag bytte till Abilify. Det grå dimtäcket är inte lika tjockt, det är lättare att känna entusiasm och inte bara tänka på det. Förra gången jag tog Abilify krånglade sömnen, men nu funkar det så länge jag är hemma i min egen trygga säng. Och annars har jag bra sömntabletter, de kvällar jag har svårt att varva ner. Jag har högre dos litium nu än då, kanske hjälper det till att balansera. Även när jag sover dåligt blir jag inte hypoman, det tror jag också kan ha med litiumet att göra. Bra kombination tydligen. Gör det den ska också, håller borta de mest skruvade tankarna. (Sen är Abilify - till skillnad från vissa andra piller - för mig ingen erotikdödare ;))

Ibland hatar jag medicinerna men just idag är jag väldigt tacksam. Det är skönt att inte vara galen.

6 kommentarer:

  1. Skönare att vara normalstörd än galen

    Lite avundsjuk på shoppingrundan men plånboken säger "invänta lönen"

    Ha en skön lördag

    SvaraRadera
  2. Fröken Hulda - ja normalstörd eller kanske snäppet mer störd än så kommer man inte ifrån :)

    Min plånbok ekar nu, men det var det värt.

    Ha en skön lördagkväll själv!

    SvaraRadera
  3. Härligt att höra att Abilify funkar för dig. Det kanske är så jag också borde göra - äta både något som tynger och något som lyfter för att bli stabil. Kanske ska ta upp det med läkaren nästa gång.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Charlyene - tror det här är den bästa blandningen jag haft (litium, abilify, lamotrigin). Saknar (de roliga delarna av) hypomanierna men i stort sett känns det här ändå inte zombie. Så synd det är att man inte bara kan rekommendera exakt samma läkemedel och doser till andra, tänk så smidigt det hade varit.

    Hoppas du och doktorn kan komma på något bra.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Åh, vad kul att höra att saker funkar och att du mår bra!

    SvaraRadera
  6. paperclip - ja, det känns bättre än på ganska länge. En känsla av kontroll, inte jämt men en stor del av tiden.

    SvaraRadera