tisdag 30 augusti 2011

Säkerhetstänkande

Ett tips för bloggeranvändare: det går att göra en säkerhetskopia av din blogg. Gå in under "inställningar", "grundläggande". Överst står "bloggverktyg" och en länk till "exportera blogg". Gå dit och klicka på "hämta blogg". Nu laddas en kopia av din blogg ner till din dator. Skulle det sedan krångla med blogger kan bloggen återställas genom att gå till samma ställe och köra "importera blogg", man kan också slå ihop två bloggar man har, om jag har förstått det rätt. Vågar inte lova något men det är möjligt att man även kan flytta filen till en annan bloggtjänst ex. wordpress, men det vet jag inte säkert.

Om du öppnar filen i en webbläsare kommer det en massa obegriplig kod överst men rulla ner en bit så finns inläggen där, dock endast text utan formattering.

Den som faktiskt kan något om dessa saker är välkommen att rätta mig! Jag bara kom på den här grejen och tyckte det var bra att berätta.

7 kommentarer:

  1. God morgon!
    Du har helt rätt jag fick tips att jag kunde flytta hela min blogg till wordpress,är ganska trött blogger faktiskt.

    Ha en fortsatt bra dag!

    SvaraRadera
  2. Än så länge har jag haft tur med blogger men man vet ju aldrig. Ska nog ta och göra en säkerhetskopia och överväga flytt. Tack för tipset/Kram

    SvaraRadera
  3. Jag funderar starkt på att flytta till wordpress. Testade lite och det var urlätt att föra över inläggena och kommentarerna från denna blogg. Enda frågetecknet är väl egentligen om jag just nu orkar pyssla med utseendet, skulle vara roligt att ha en personlig touch och inte bara en färdig mall. Vi får se.

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset!
    Bra att ha en säkerhetskopia.

    SvaraRadera
  5. Whistler - ja det skadar väl iallafall inte.

    SvaraRadera
  6. Hej.
    Det var roligt att du skrev och jag förstår dig precis och kan hålla med om det jag med! Kram

    SvaraRadera
  7. Så skönt att du förstår - tycker ju inte du har fel, bara att allt är så himla komplicerat ibland!
    Kram!

    SvaraRadera