torsdag 25 augusti 2011

Färdiggranskad

Mannen fick färdiggranska min lilla lägesrapport, och jag gick verkligen till läkarbesöket och tog med den. Det fungerar väldigt bra faktiskt, behövs inte så mycket frågor. Och så går det huvudsakliga ganska fort, vilket är bra om man träffar en läkare som vill hålla låda och upprepa allt minst två gånger... ;)

Enda förändringen blev att jag kan gå ner till 10 mg från 15 mg Abilify, och sedan lägga till 5 mg när jag vet att jag ska göra något stressigt eller känner att det är något lurt på gång. Det låter bra för mig, jag tror jag klarar av att reglera det själv. Och det är ju skönt att inte ta större doser än som behövs.

Så ja... nu är jag granskad för denna gång. Pust, stånk och stön.

Jag har hittat god alkoholfri öl, och nu köpte jag alkoholfritt bubbel för att testa. Kanske kan man bli renlevnadsmänniska? ;)

8 kommentarer:

  1. Skönt att allt avlöpte väl!
    Jag har bokat in en tid på måndag för jag känner mig osäker om jag kan gå upp till 100% redan 1 september. Har även förvarnat chefen som tycker det är bra att jag tar det lugnt. Men så satt jag här och kände och tänkte... Jag orkar visst! Så imorron ska jag ringa och avboka tiden för förlängd sjukskrivning. Det känns FRISKT!!! För faktiskt är det rätt stressande att jobba 75% och veta att jag inte hinner ibland, inte får jobba över = mera imorron. Nu kör jag... och går det så går det.

    SvaraRadera
  2. Skriver du lägesrapporten själv efter något färdigt material eller kör du på frihand?

    Skönt att få läkarbesöket avklarat :)

    Vad hitta du för öl? Jag tycker öl är gott men kan inte dricka alkohol längre? Det smakar liksom inte? Märkligt men jag antar att medicinerna kanske förändrar smaklökarna?

    Kram

    SvaraRadera
  3. Fröken Hulda - ja du, ibland kan man inte bara sitta och vara försiktig utan man måste testa flygförmågan. Jag ska hålla tummarna för dig (och du ska lämna jobbet på jobbet!)

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Milla - min lägesrapport skriver jag efter en mall jag hittat på själv. Är du nyfiken på riktigt så kan jag mejla en, bara ge mig en mejladdress.

    Det är vad jag hört ofta så att medicinerna kan ändra upplevelsen av alkohol, att man blir mindre eller mer sugen, mindre eller mer berusad. Skulle tro att det har att göra med förändringar av signalsubstanserna i hjärnan, njutningsämnet dopamin t.ex.

    Ölet jag hittat minns jag inte vad det heter men det är ett tyskt weissbeer med blå etikett, har sett på Coop och Hemköp. Det smakar förstås inte som starköl men lite godare än vanligt lättöl.

    Bubbelvinet smakade som halvtorr cider, lite så där, men det fanns en annan sort jag ska testa också.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Skönt att höra att allt gick bra. :)

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Skönt att läkarbesöket är avklarat. smart det där med lägesrapport. Är det något du fåt att fylla i eller gjort det själv?

    Alkoholfri öl har jag aldrig smakat vad jag vet. Men kan nog vara gott.

    Renlevnadsmänniksa vore härligt för ett tag och tänk hur mycket bättre man kan må då (sägs det iaf)

    Kram

    SvaraRadera
  7. Willow - lägesrapporten har jag hittat på själv. Tanken är att allt ska rymmas på en A4 i kolumner med luft, under olika rubriker - socialt (omvärldsfaktorer som relationer och pengar), allmänt (hur jag mår), varje medicin har ett utrymme, hur mycket jag använt av behovsmedicinerna, självskada, självmordstankar, övrigt. Det tvingar mig att koncentrera mig och utelämna dösnacket. Sedan blir det förstås samtal runt det jag har skrivit. Men jag känner mig mindre virrig när jag har min rapport.

    Det där med renlevnadsmänniska vet jag inte riktigt... åtminstone när det gäller alkohol känner jag ingen skillnad mellan om jag avstår helt eller dricker måttligt. Men det är ju bra att ha alternativ redo.

    Kram!

    SvaraRadera