måndag 30 maj 2011

Skördetid

Idag var det en paketavi, tröjor jag beställt från USA. Åkte tyvärr på skatt men det hade jag tagit med i beräkningen. Nu dividerar jag med mig själv huruvida jag ska gå och hämta paketet eller vänta till imorgon när Mannen kan skjutsa mig. Sååå himla stort paket borde det inte bli av en huvtröja och två tshirts. I-landsproblem så det skriker om det. ;)

Nu blommar vallmo, vresrosor, prästkragar, smörblommor, gullregn, lupiner... som om det vore midsommar. Jag har ätit svenska jordgubbar, första för säsongen. Och det är fortfarande maj.

Vissa dagar känner jag mig trött och trög. Ibland känns det lugnt och stabilt. Jag tror det är samma tillstånd som jag tolkar på olika sätt. Om jag bortser från min ödesdigra längtan efter uppåtperioder så är det här nog rätt medicinering för mig, ur ett stabilitetsperspektiv. Jag har inte gråtit sedan i vintras, och det är inte så att jag håller tillbaka. Det känns inte så lockande att skada sig heller. Kroppen känns avslappnad på något sätt, trots att jag har akatisi som får mig att ständigt vicka på ett ben. Även de dagar som är lite tristare sjunker jag inte ned till botten, jag uppskattar fortfarande kaffe och falu rutknäcke och spännande filmer (helst på en kommersiell kanal så det finns reklampauser att pusta ut i).

Måtte jag hålla mig till medicinerna nu, trots alla lockelser.

6 kommentarer:

  1. Det låter fint med alla blommor. Själv har jag stirrat fascinerat på maskrosbollarna i flera dagar, det är något i min stämning som får mig att dras till detaljer. "To see a world in a grain of sand, and heaven in a wild flower..." (William Blake, har jag för mig).

    Och om medicinering... Jag har nog sagt allt tidigare. Det är ett jäkla åbäke, men bra att ha. jag har nog inte störtdykt ordentligt sedan jag höjde Abilify-dosen. Å andra sidan kanske jag inte skulle ha störtdykt ändå. Det är så jäkla svårt att avgöra.

    Och ingen kan välja valet mellan medicinering eller ej förutom en själv. :(

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Charlyene - maskrosbollar har ett fantastiskt mönster.

    Det är rätt svårt att utvärdera mediciner innan sådär ett år har gått...

    Och ja, medicinera får man göra på eget ansvar, inte ens läkarna har alla svaren.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Se där ja - bra post! Och man vill ju förstås hämta hem det direkt och inte vänta....
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Paketvecka för fler än mig ser jag =D
    Det är roligt att få paket, för mail går ju liksom inte att ta på:)
    Å, alla dessa blommor..vet inte om de kommit så långt här men å andra sidan har jag knappt varit utanför dörren den här veckan som gått.

    Det låter bra med ett stabilare tillstånd. Något jag längtar efter här med.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Miriam - klart jag inte kunde hålla mig. ;)

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Milla - paket vill vi ha! :) Blommorna verkligen exploderar nu, det händer mycket på en vecka.

    Önskar dig stabilitet. Det är skönt att få pusta ut lite.

    Kram!

    SvaraRadera