torsdag 25 november 2010

Tandtroll

Varning för äckel!


Det gick bra hos tandhygienisten (för den som inte vet så är det första gången jag uppsöker tandvården på 13 år...). Fast jag spände mig så mycket att jag har värk i kroppen nu. När andra människor får spänningshuvudvärk så får jag spänningsbenvärk, ibland kan jag knappt gå. Slocknade på soffan när vi kom hem.

I flera år har jag haft en massa var som kommit ut då och då på ett ställe i tandköttet. Äckligt, men jag har aldrig förrän nu vågat gå till tandläkaren. Visade sig på röntgen att en tandrot är helt inflammerad och har alltså varit så i flera år, men jag har undgått grym tandvärk för att varet har hittat ut istället för att ansamlas. Nu ska jag få det fixat strax före jul. Jag är skräckslagen för det låter jättehemskt. Men det blir nog ännu hemskare om jag inte tar hand om det nu, så jag ska gå!!

8 kommentarer:

  1. Jag har också hemsk, hemsk tandläkarskräck! Har inte varit där många gånger sedan man blev kallad på högstadiet. Mina tänder sabbades totalt, mkt pga drogmissbruk och mediciner, men jag var för vettskrämd för att låta någon fixa och dona. Försökte några ggr, men det gick bara inte. Fick till slut igenom en sövning och då gjorde de vid hela munnen på mig.

    Jag lovade då tandis att gå på kontroller minst en gång per halvår. Detta var fem år sedan. Hur många ggr jag varit hos tandis sen dess? Inte en enda...

    *SUCK!*

    (Nu har jag garanterat hål på ett par ställen, men jag vågar inte gå och få det fixat...)

    Bra jobbat av dig att komma dit! *KRAM!*

    SvaraRadera
  2. Klart du ska gå. En chans till att utmana dig själv mot rädslan. Det kommer gå fint, men det är verkligen inget roligt. Får också spänningsbenvärk, ligger där som en stel pinne i stolen....inte konstigt man får ont efteråt.

    Godnatt på dig.

    SvaraRadera
  3. Bra jobbat! Tandläkaren är inte kul att gå till.. och så måste man betala också! Man borde ju FÅ betalt. Jag har inte varit hos tandläkaren på många år och är glad så länge det inte är några problem.
    Men good for you att du har börjat ta tag i problemen! Kram

    SvaraRadera
  4. puffan - det låter hemskt att det gick så långt att du fick sövas, fast bra att du kunde få det gjort. Jag hoppas att du till slut kan övervinna skräcken och gå dit. Man vill ju inte bli tandlös...

    Stor kram!

    SvaraRadera
  5. My - jo, jag ska gå. Och tandläkaren lovade att om det absolut inte funkar så kan han skicka mig till sjukhustandvården där de har mer omfattande behandlingsmetoder, lustgas och narkos och sånt tror jag. Det känns lättare bara att veta att det finns alternativ. Men helst vill jag klara av det på det vanliga sättet.

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Miriam - ja visst borde man få betalt! Och en medalj!

    Jag har tack och lov ingen tandvärk, det var mer att när Mannen gick till tandläkaren så uppmuntrade han mig att gå också, tills jag tänkte att va f-n, det är nu eller aldrig.

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Vad duktigt att du kom iväg- det verkar ju som det verkligen behövdes! Det kommer gå jättebra när de fixar det!
    Kram & trevlig helg!
    MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism [tävla hos mig om ett presentkort på 300kr]

    SvaraRadera
  8. Tack så mycket MammaMorran :)

    SvaraRadera