fredag 21 november 2008

Snigelfart

Kanske är det bubblorna inombords som gör att man ser yngre ut, när jag köpte bubblor på systemet fick jag visa leg. För den som inte vet fyller jag 46 om en månad. Det var dessutom en rätt ung tjej som satt i kassan, trodde hon att jag var yngre än henne? Märkligt... Men det var ju kul. Andra gången på tre månader. Verkar som jag blir yngre med åren, jag kunde handla på systemet utan leg när jag var 17.

Vi gjorde en himla massa ärenden igår. Polisanmälde att någon slagit in baklyktorna på bilen. Handlade kontaktlinser och julkort m.m. innan vi ens kom iväg till köpcenter 1, där Mannen skulle handla ett speciellt sorts videoband, och så åt vi lite innan Mannen skjutsade mig till köpcenter 2 där jag skulle ägna mig åt shoppingorgier i några timmar medans han gjorde annat. Det är så lustigt det där, mår man dåligt är det urjobbigt att gå till Coop och köpa mjölk, mår man bra är ett maratonlopp på ett köpcenter enbart roligt. Flera butiker hade erbjudanden, 25 % på allt, 50 % på allt, och jag hade en 30 % kupong på Lindex, så jag gick igång. Lyckades dock med ansträngning avstyra de värsta tokköpen. Det blev ett par svarta jeans ("finbyxorna" kändes inte sköna), underkläder och strumbyxor, och en storblommig klänning. Jag som nästan alltid har enfärgat! Men det kändes som va f-n, jag måste väl inte alltid vara så diskret. 

Hemfärden blev dock inte lika njutbar. Vid 19 ringde Mannen och sa att han var på väg. Strax efteråt ringde han igen, bilen kokade. Läckande kylare, vi hade problem med det i somras men sen försvann det igen, kanske tätningsmassan som han hällde i funkade och har släppt nu igen. Men hem skulle vi ju. När han hankat sig fram till köpcentret fyllde vi flaskor med vatten, och köpte dessutom ytterligare en 10-liters dunk på Jula för säkerhets skull, samt en gul "saftblandare" med magnetfäste som man kan sätta på taget. Det var skitskönt att ha den så vi verkligen syntes när vi stod på vägrenen längs smala, mörka vägar. Köra ett par km, stanna, köra ett par km, stanna. Dessutom snålblåst och säsongens första snöblandade regn. Det som normalt skulle ta högst en halvtimme tog över två.

Något som är skönt är att ingen av oss flippar ur när det blir så här. Jo man blir lite sur förstås på situationen men vi börjar inte hacka på varandra. Jag älskar honom för att han kan vara så sansad och praktisk, fast han egentligen har temperament också.

Jag är gladgladglad idag också, men jag har sovit nästan 6 timmar så det är lugnt. Bra att vara vaken tidigt, då kan jag väcka Mannen som ska iväg och jobba. Han är ingen morgonmänniska precis, så jag hjälper gärna till med det. Folk ska väckas varsamt, en försiktig klapp på kinden och en kopp kaffe, inga tjutande alarm. I en perfekt värld...

3 kommentarer:

 1. Oj, vad ung du måste se ut då :) Har ju hört att det känns bättre och bättre att se ung ut ju äldre man blir. Jag får alltid visa leg på systemet, om det inte sitter en i den kassan där jag är som jag känner. Sitter hon där så MÅSTE jag gå till den kassan för då får jag känna mig lite "vuxen" eftersom jag slipper visa leg :) Men jag vill se ÄLDRE ut!! GAAAA!
  Kram

  SvaraRadera
 2. haha du är rolig du. Är det därför jag är så fantasilös på dagen för att jag är så kreativ på natten? :)
  Man får helt enkelt vara glad över att man åtminstone har ett problem som löser sig av sig självt alltså :) Men jag är faktiskt lite rädd för att jag fortfarande kommer se ut som 20 när jag är 95 :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Haha är du säker på det? Tar väl risken då och litar på dig ;)

  SvaraRadera