torsdag 6 november 2008

Arkivarie

En ångestfästing greppade tag i mig igår när jag hämtade mina originalbetyg ur bankfacket (det är Mannen som har såna finesser, hade nog aldrig själv kommit på tanken att skaffa ett bankfack). En otroligt ynklig pappersskörd. Enradiga intyg typ "hon har jobbat här". Ett studieintyg med oavslutade kurser. Mannen försökte trösta med att jag faktiskt har överlevt en dödlig sjukdom också. Även om jag inte alltid tar till mig det så är jag tacksam för att han aldrig slutar tro på mig.

Ok, dags att försöka hitta något positivt... kan konstatera att trots alla "tunga" mediciner (kan någon definiera det begreppet för mig? Vilka är tunga och vilka är lätta?) så har jag fortfarande känslor, ingen zombiefiering.

Ska jaga på mig själv lite idag, inget tvång men en kraftig uppmaning att göra sånt som behövs. Gå till AF med de där förbannade betygen, köpa piller och öronproppar på Apoteket, diska, städa, tvätta. Kanske packa så jag har det klart tills imorgon. Middag ikväll hos J och D. Det är inget äkta dagsverke men när jag radar upp aktiviteterna kan jag få det att låta som ett.

5 kommentarer:

 1. Det kan visst det vara som ett dagsverke. Vissa dagar kan hälften vara som ett dagsverke, och somliga dagar är det minsann som TVÅ dagsverke att överhuvudtaget ta sig upp ur sängen!
  Massa kramar på dig för det du orkar och klarar av. Just idag.

  SvaraRadera
 2. Skönt att du har känlorna kvar. Och det du raddat upp låter visst som ett dagsverk.
  Du är bra på alla sätt och vis tycker jag!
  kram på dig

  SvaraRadera
 3. Tack hörni gullungar!

  SvaraRadera
 4. Visst blir man alltid lika förvånad över att en annan människa aldrig ger upp tron på en? Varje gång jag slår i en botten eller landar efter en topp så finns Han där, Han som aldrig gett upp på mig. Fantastiskt. Och även alla dessa "vanliga" sysslor är något man ska ge sig själv creds för att man orkar med, det är inte alls lika lätt/roligt/kul/enkelt som många vill få det att låta som.

  SvaraRadera
 5. Beva - så glad jag blir att du också har någon i ditt liv som tror på dig. Det är sånt man inte kan begära, bara vara djupt tacksam över.

  När det gäller sysslor under en dag så jämför jag mig alltid med de bästa dagarna, då när man flyger runt som en fågel och fixar allt, tycker att jag ska vara sån alltid, vilket förstås är fullkomligt orealistiskt...

  SvaraRadera