fredag 14 november 2008

Förvaring

Idag fick jag ge upp och köpa en tant-dosett. Har hittills klarat mig med mini-storleken, men Dr B ringde och sa att jag ska dubbla Lithioniten till 2 tabletter morgon och kväll, de är rätt knubbiga piller så nu räcker de små facken inte till. Så nu sitter jag här med en midi. Turkos. Eller havsgrön kanske, det ordet gillar jag. Man får göra det lilla man kan för att romantisera sin sjukdom.

Tillägg: Psykbryts ultimata guide till dosetter

8 kommentarer:

 1. Jag har underkastat mig en tantdosett för länge sedan, men det känns fortfarande inte som jag när jag tittar ner i facken med kapslar och piller. Men det är bara att acceptera, när jag inte använder den så strular jag till medicineringen totalt. Jag har lyckats dubbla dosen av läkemedel två gånger (vilket fick konsekvensen att jag tvingades gå och kräkas upp pillren, för att slippa tunga biverkningar).

  Ville egentligen bara säga att du inte är ensam!

  SvaraRadera
 2. Fy så jobbigt det låter. Det är likadant för mig, tar jag mer än ett piller så måste jag ha dosett, annars blir det strul. Så det är väl bara att hålla god min.

  SvaraRadera
 3. havsgrön drar ju tankarna direkt till steniga stränder och sommar.. gillar oxå det ordet.

  har funderat på om jag skulle införskaffa en såndär dosett jag med men har hittils inte tyckt att det varit svårt att hålla koll på om jag tatt medicinen eller inte, hur många tabletter tar du om dagen?

  SvaraRadera
 4. hm, är är en som ännu inte tagit mod till sig att köpa en dosett...Men nu börjar det bli så krångligt att det nog bara är att acceptera situationen och gå och köpa en...

  SvaraRadera
 5. Hej beva och huldran. :)

  Jag tar 2 litium (rätt stora, tjocka), en 100mg och en 50mg lamotrigin (en stor och en liten) plus en Risperdal (liten), morgon och kväll. (Och så 2 jättekapslar fiskolja och en multivitamin, men de tar jag mitt på dagen.)

  Förutom att jag lätt glömmer om jag tagit dem eller inte utan dosetten, så tycker jag det är skönt att inte behöva pilla med alla förpackningarna två gånger om dan, bara att hämta ur dosetten.

  Jag kommer ihåg att ladda dosetten på söndagkvällar för att jag laddar Mannens dosett med alla hjärtmedicinerna då, det skulle jag aldrig glömma.

  SvaraRadera
 6. hahah jag borde också har en dosett.
  Nu finns det tre nya inlägg som du måste läsa på psykiatrin.blogg.se
  Och så sitter jag å väntar på fler dumma citat, så kommentera om du har nått på lager
  Plus att du ska kolla in metastasen
  http://psykiatrin.blogg.se/barntabu
  Kram P

  SvaraRadera
 7. tror nog att jag får lov att resonera som er andra och vandra till apoteket för att inhandla en apodos.. mest för att jag var tvungen att fundera över om jag tagit min kvälls medicin eller inte. såg på apotekets hemsida att dom hade en mörkblå, det låter som en bra färg för mig :P

  SvaraRadera
 8. Måste puffa för http://psykbrytet.blogg.se/category/diagnos-dosetter-accessoarer.html

  SvaraRadera