söndag 9 augusti 2009

Skalbaggar

Med den energi jag lägger på att inte göra DummaSaker(TM) så borde jag få någon sorts utmärkelse. Inte nödvändigtvis en medalj, men åtminstone ett litet rockmärke typ järnfisken. Min morfar hade en imponerande samling märken från militär idrottsutövning, skidor och skytte och sånt. Jag älskade att titta på dem som barn. Leta upp vilka som hörde ihop. 

Jag älskade min mammas stora knappburk också. Det är väldigt underligt att jag aldrig egentligen samlat på något. Jag är en samlare i garderoben.

Sov närmare en timme nu på eftermiddagen så det känns som en ny dag. Det rycker i benen att gå ut och gå, men jag gjorde det visst i över två timmar i morse, och sen tre timmar mitt på dagen, så rationellt sett (jag bemödar mig mycket med det rationella) kan det räcka så.

Stranden, som vår kommun försöker marknadsföra, var ett... intressant område idag. Oändliga mängder blomflugor, bromsar, millimetrar, obestämbara kryp och förstås nyckelpigorna som just nu översvämmar allt. Just nyckelpigorna verkar ha noll självbevarelsedrift, flyger omkring utan styrsel, flera krockade rakt in i mitt ansikte. Sedan kan vi lägga till tjocka, meterbreda lager av döda alger i strandkanten och ett par brännmaneter, för att ytterligare försköna bilden av beachparadiset. Men men, när jag väl kom i vattnet var det rätt ok ändå. Fascinerades av att det trots allt fanns människor som envisades med solsökande och picnicätande. Lagom när jag klev upp började det att åska. Av outgrundlig anledning regnade det dock bara på ställen där jag inte gick för tillfället, såg sen den våta marken. Måste ha haft ett osynligt paraply, eller så är jag bara så snabb att jag duckar alla regndroppar, haha.

Tankarna är rätt hetsiga små fordon, så fort jag försöker sakta ner och skriva om något väsentligt så blir jag överkörd. Skit samma.

1 kommentar:

  1. Du kan få en utmärkelse av mig....en kram kanske :) Inget du kan titta på och begrunda kanske, mer än inombords :)
    Jag samlade på nyckelpigor när jag var liten, alltså LEVANDE nyckelpigor. Gick ut och plockade och la dom i en glassbunke och sen gick jag upp med dom på mitt rum. Tur att inte alla rymde ur bunken för då hade jag haft en del att göra med att plocka upp alla haha. Idag när det kommer en nyckelpiga på mig så skriker jag, tycker dom är SÅ äckliga. Men tycker alla småkryp är äckliga.
    Kram

    SvaraRadera