tisdag 18 augusti 2009

Mångkamp

Inget nattsuddande, förmanade dr B. Anar början till uppvarvning igen, kanske, så här ska sovas 8 timmar om så med sömntabletter. Å ena sidan är det faktiskt rätt skönt att sova, så länge det inte blir för mycket, å andra sidan är det ett så känsligt ämne efter alla dessa år att jag känner mig en aning förnärmad. Hmpf, skulle inte jag vara starkare än min kropp, eller vadå?

Det är egentligen lite intressant när man så tydligt förstår med logiken hur man bör agera, och lika tydligt känslomässigt uppfattar situationen tvärtom. Man riktigt känner hjärnbanorna slåss om tolkningsföreträde.

På någon sorts tangent pratade jag med Psyko H om de parallella, ibland inbördes motstridiga, synsätt och reaktioner man ständigt rör sig emellan. Jag upplever det starkt när det gäller relationer. Har aldrig kunnat säga om jag är utåt- eller inåtriktad (som om det vore svart eller vitt). Jag kan vara öppen, varm, kontaktsökande, kommunikativ. Jag kan vara kall, avvisande, rädd, tyst som en mussla. Jag kan vara distanserad, ointresserad, vagt tolerant. Jag kan ha social fernissa ovanpå, eller inte. Jag kan glömma folk så fort jag träffat dem, eller minnas någon för livet. Nu tror jag inte att jag på något sätt är unik, det är väl snarare regel än undantag att folk har olika sidor, det är mer att jag tycker det kan vara lite svårt att hantera. Blir väldigt obekväm när någon säger "du är så xxx", när jag vet att jag också är y och z. Som om jag gör något fel om folk inte uppfattar alla mina sidor, kör med felaktig marknadsföring, när det egentligen bara är en del av livet.

De röda skorna är fortfarande oinköpta, men nytt hår ska det bli imorgon. Ska rådgöra med frisören om vad som går och inte går att göra. Det har varit kul att vara blekt blondin, men nu känns det lite gammalt, vill färga det närmare min egen hårfärg. Artificiell autenticitet.

5 kommentarer:

 1. Lycka till med håret. Färga det rött, det är tydligen väldigt populärt har jag förstått nu efter att mitt hår blev ofrivilligt lite rött :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja jag tycker också det är väldigt obehagligt när folk (i detta fallet A) tror att jag gör det avsiktligt. På något sätt så sjunker jag då ännu djupare in i mig själv och ännu mer bort från verkligheten.
  Försökte säga till henne igår att jag skulle behöva bearbeta gamla trauman men hon köpte inte det (precis som med allt annat jag säger nu för tiden) och sa att går man i DBT så jobbar man inte så. Antar att när man går i DBT så ska man bara lägga locket på, att det är det det går ut på. För bara för att jag går med i DBT så innebär inte det att jag bearbetat allt färdigt och bara för att jag går i DBT så innebär inte det att jag inte har behovet av att bearbeta längre. Tror dom att jag är någon jävla robot eller?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja..sova är bra ;)
  Hoppas du blir lyckad i håret.

  kramar om

  SvaraRadera
 4. Rött låter jättefint! Passar dina färger tror jag.
  Känner igen mej i det där med X, Y, Z. Det är helt omöjligt att fylla i vare sej personlighetstester både på psyket, facebook och datingsidor:=) Man kan vara det ena en dag o det andra nästa.. men det vore kanske tråkigt att vara mindre mångfacetterad, att veta vilken kryssbox man hör hemma i utan att tveka, även om det skulle göra livet lättare för statistikprogrammet:)

  SvaraRadera
 5. Tack hörni. Vi får se där angående håret, är lite rädd att rött + blonderat = morot. Men å andra sidan vill jag verkligen ha något nytt, och det skulle ju vara nytt.

  dagsspan - jag har av outgrundlig anledning lyckats tillbringa ett decennium inom psykvården utan att någonsin göra något annat test än det vanliga MADRS (mycket kort depressionsskattning). När en kompis fick göra MMPI (jättestort personlighetstest) var jag nästan nojjig ett tag att också bli satt på något sådant, för hur i hela friden skulle jag kunna svara på det, dagsformen skulle ju styra alldeles? Nä, då håller jag mig till blogthings.com ;)

  SvaraRadera