måndag 3 augusti 2009

Fallhöjd

Eftersom jag inte fått nya sängen ännu så sover jag inte. ;)

Jo, jag har sovit, 4,5 timmar, precis lagom för att det ska vara svårt att somna om. Men jag behöver ju inte upp tidigt imorgon så jag kan ta igen det fram på morgonkvisten.

Sen drömde jag också, om utbildningen jag hoppade av från för tio år sen. Det är en av mina stora sorger, att jag aldrig gått klart någon utbildning, och aldrig lär göra det nu. Visserligen hade jag aldrig klarat av just det jobbet, det är övertydligt, men misslyckandet sitter som en tagg. På den tiden var jag ganska skärpt mentalt, men känslorna lade krokben för mig, gammalt trauma och depression omväxlande med ångest och uppvarvning. Jag hade så jävla kul när jag började att plugga, har aldrig varit så uppåt, social, produktiv. Fattade inte varför jag senare säckade ihop alldeles. Bad aldrig om hjälp, det fanns inte i min värld. Bara slutade att gå till plugget och skaffade ett städjobb.

Hade jag inte siktat så högt hade inte fallet varit så hårt. Jag vet att det inte tjänar något till att vara bitter, men det är jag inatt. Allt jag hade velat lära mig, och nu kan jag knappt läsa böcker längre. Och nu sätter vattenfallet igång. Skit också.

5 kommentarer:

 1. Sorgen över det jag inte har gjort är större än den över det som jag har gjort. Det är tuffa känslor att tackla. Du har min empati.

  SvaraRadera
 2. Du har min empati också. Det är inte lätt att acceptera att livet blev som det blev. Vi får göra det bästa av det vi har. Klyschigt förstås. (Jag försöker förmedla till dig något jag inte klarar av själv.)

  SvaraRadera
 3. Charlyene, Miriam, tack. Ibland räcker det långt att bli hörd.

  Jag har mycket som jag är tacksam över, jag lever inte ett miserabelt liv, men ibland blir jag ändå bitter över att jag låtit sjukdom och livshändelser stoppa mig. Jag har aldrig haft ett yrke jag identifierat mig med, bara McJobs. Sörjer att inte ha fått uppleva det. Kanske hade det ändå aldrig funkat i längden, men...

  Don't mind me, jag har en ledsen dag.

  SvaraRadera
 4. Uff, ledsna dagar är skit. Har också en, så vi kan ju bilda en klubb ;) Kram!

  SvaraRadera
 5. En klubb var det, med hemligt lösenord och koja i trädet. ;)

  Jag grät ut hos Mannen, det är lugnare nu.

  Kram!

  SvaraRadera