tisdag 14 december 2010

Skål

Min man kom med underbara blommor, rosa bubbelvin och blommiga gosiga pyjamasbyxor till mig idag. Nu är jag lagom full, överlagom glad. Jag är verkligen bortskämd.

Vaknade halv fyra imorse, kände energin spritta i kroppen och en längtan djupt i benranglet att vara uppvarvad. Men jag lyckades lägga mig igen och sov till slut mina nio timmar, så nu är jag i landet lagom, förutom att jag är berusad på ett ytterst trevligt sätt.

6 kommentarer:

  1. Vad trevligt att bli bortskämd! vilken tur att du kunde somna om och få bukt med "sprittet"! Kram!

    SvaraRadera
  2. Inte helt fel att klara av att somna om sådär. Måste känts underbart. Kram!

    SvaraRadera
  3. Miriam - visst har jag tur som får bli så bortskämd! Och somna om kan jag ju ofta bara jag tillåter mig själv att göra det...

    Kram!

    SvaraRadera
  4. My - framför allt var det skönt att ha motstått frestelsen. Nu är jag såpass mycket medicinerad så jag skulle nog inte flippa ur ändå, även om jag inte sover så mycket, men en ska sköta sig i vilket fall...

    SvaraRadera
  5. Landet lagom är bra. :)

    Skönt att läsa att du tar hand om dig och tillåter sömnen att vara viktig - även om det spritter i kroppen! Men... hur gör du för att varva ner om du vaknar sådär? Jag kan det typ aldrig, händer bara nån enstaka gång. Annars så är jag vaaaaken, låååååångt före alla andra med en rastlöshet som heter duga.

    Nåja, jag är som sagt glad att du verkar göra allt du kan nu för att undvika depp eller manier. :)

    KRAM!

    (förlåt jag är dålig på att kommentera... ska bättra mig!)

    SvaraRadera
  6. Puffan - just nu har jag en medicin (Cisordinol, neuroleptika ej sömnmedicin, jag tar den alltså som grundmedicin för annat och sömnen kommer på köpet) som gör att jag har ganska lätt för att sova utan att vara döslut på dagarna för det. Så bara jag ser till att verkligen förflytta mig till sängen, lägga mig ner och släcka lampan så kan jag ofta somna. Gör också så där som man ska enligt alla hurtiga tips och gör inget annat än sover i sängen (ja, nästan inget annat då ;)) och går upp om jag börjar ligga och snurra. Sängen ska förknippas med sömn. (Fast jag tycker att sånt funkar bara när man är hyfsat "normal", inte när man har alla helvetes flugor surrandes i kroppen.)

    För mig handlar det mycket om omprogrammering också... jag har i åratal medvetet använt sömnbrist för att trigga fram små trevliga hypomanier (som slutar med jämmer och elände vilket jag snabbt förtränger) och behöver vänja mig vid mitt nya utjämnade liv.

    Klart du får kommentera så mycket eller lite du vill! Jag är ingen hejare på att kommentera hos dig heller, fast jag läser. Men inga tvång här i bloggvärlden, ok? :)

    Kram!

    SvaraRadera