lördag 21 mars 2009

Talspråk

Fick en kommentar av dagsspan som läst ur de gamla anteckningar jag lagt upp från 2003-2004, där hon tyckte jag hade ett rikt språk (tack!). En helt fascinerande kommentar ur min synvinkel, för jag har också nyss bläddrat i min journal från den tiden och där återkommer observationer om hur svårt jag har att prata, uttrycka mig, förklara mig, hur jag talar med låg röst, tystnar. På samma gång som jag skrivit och skrivit för att få saker ut ur huvudet (finns mycket mer än det jag har lagt upp i bloggen) har jag varit stum, oförmögen att förmedla min situation.

Att tal och skrift verkligen kan vara olika språk.

9 kommentarer:

 1. Jag håller med om dagsspans kommentar. Det du skriver berör verkligen, och du uttrycker dig jäkligt väl om sånt som det är överjordiskt svårt att uttrycka sig om.

  SvaraRadera
 2. Tack ilse, jag blir väldigt rörd över att något av det jag skriver når fram. Tack.

  SvaraRadera
 3. Tur att man är förändringsbar :) I min BUP-journal står det att dom var tvungen att medicinera mig om jag överhuvudtaget skulle vara behandlingsbar för jag pratade inte. Då ska dom se hur mycket jag pratar idag haha, förste håll-i-lådaren liksom. Jag kanske inte är så högljudd i grupp men annars kan jag nog hålla lådan rätt bra :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Kimmi darling, tack. :)

  SvaraRadera
 5. Ja jag är en sån som har svårt för att tala..men ibland tycker jag det är svårt att skriva också.
  Jag tycker du skriver skitbra.
  Jag tycker att jag mest svammlar.

  KRAM

  SvaraRadera
 6. LaLuna - tack! Det finns väl olika sätt att skriva på... och jag tror att ju mer man skriver, desto mer vänjer man sig att uttrycka sig.

  SvaraRadera
 7. Jag håller med om att du skriver bra och har ett rikt ordförråd. Jag har också alltid skrivit hellre och bättre än jag pratat. Dock är jag bättre på att prata idag, särskilt när det gäller att prata för min sak. Och det beror nog på praktisk övning hos myndigheter och sånt i många år.
  Ha en fin söndag.
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Tack snälla Bloggullet - det är nog som du säger att med övning kommer färdighet. Ha en bra söndag själv!

  SvaraRadera