torsdag 31 oktober 2013

Kemiexperiment

Den senaste i raden av doktorer, Dr E, ringde faktiskt till slut. Jag ska halvera Edronaxen och så drog hon ur  mig (hon verkar rätt sympatisk) ett löfte att ta Nozinan ikväll och sova. Dessutom hade svaret kommit på senaste blodprovet, något sorts special som fick skickas till Stockholm. Jag har dubbelt så mycket Abilify i blodet som jag borde ha, så den ska också minskas. Lite småpyssel att möblera om i dosetterna.

Bara tanken på att sova, kanske 10-12 timmar, känns motbjudande. Samtidigt håller jag nog på att bli lite sliten, märker att jag börjar få svårare att hålla tankarna fokuserade. Har inte fått så mycket gjort idag förutom lite disk och tvätt och rensning av en skräphög i sovrummet, ja och så har jag hjälpt Mannen (d.v.s. jag bestämde hur allt skulle vara) konfigurera en reservmobil eftersom laddaren till hans vanliga knappt funkar och han ska ut och resa imorgon. Men mest har jag bara spattat omkring och druckit kaffe.Tittat på åtråvärda saker på nätet och närapå impulshandlat, men lyckades hålla mig. Så helt lost är jag inte.

Får ett skrattanfall för mig själv. Tillvaron är rätt absurd så det känns relevant.

6 kommentarer:

 1. Dubbelt med Abilify? Ojdå. Det var ju just den medsen som (antagligen) orsakade problem för mig. Fast jag erkänner - jag saknar den som tusan. Men nu handlar det om dig och inte mig. :) Hur känner du inför en sänkning? Finns det någon form av terapeutiskt nivå, som det exempelvis finns med Lithium, eller vad anger de egentligen för ramar? Det här med meds borde ju kollas in mer, tycker jag. För även om det finns rekommenderade doser, så tar en ju upp det olika beroende på person....

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inga detaljer om vilka referensramar som används, men någon sorts jämförelsevärde fanns det tydligen alltså. Det var ett specialprov som inte analyserades lokalt utan fick skickas till Karolinska (så jag gissar att det kostar en del). På provremissen jag fick fanns det listat alla möjliga neuroleptika som kunde kryssas för, så uppenbarligen kan man analysera mycket mer än vad som vanligen görs. Jag håller med om att det borde kollas mer. Jag blev inte direkt förvånad, har ju haft maxdos ett bra tag och börjat fundera på om jag verkligen behöver så mycket, särskilt nu när jag har mycket litium. Så jag testar gärna med en lägre dos. Att sänka Edronax verkar rimligt också, jag har visserligen haft några glada dagar nu men kan själv känna att risken för mer tydlig urspårning närmar sig. Det är en vecka till nästa läkarbesök så jag hinner nog märka fram till dess vartåt det lutar.

   Kram!

   Radera
 2. Hmmm...jag tycker att du hunnit med mycket idag! Hoppas att det fixar sig med dina mediciner. Se nu till att du får sova inatt, hjärnan behöver det för sin återhämtning.
  Sov Gott!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte annat så blir det ständiga trixandet med medicinerna som en liten hobby, man väljer den finaste dosetten och så ;) Tack, vi får se hur det utvecklar sig. Sova fick jag göra... verkligen!

   Kram!

   Radera
 3. Jag fick svar på mitt lamotrigin. Det var en fis i nilen mina nivåer. Så det blev radikal ökning.
  Lycka till nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är bra när de tar de prov som faktiskt går att ta, istället för att tro att en viss standarddos ska passa alla.

   Lycka till själv!

   Radera