måndag 28 oktober 2013

Kuling

Vallfärden till köptemplet blev bra. Jag lyckades med att begränsa mig till ett inköp, ett inte alltför dyrt halsband. Mest gick jag runt och spanade lite på tänkbara kläder för en kompis som snart ska döpa sin dotter och behöver något att ha på sig. Vi ska dit om två veckor och shoppa. Ska bli superkul, vi har inte setts på flera månader av olika skäl och jag längtar efter henne, hon är en genuin människa.

Det enda mindre bra med gårdagen var 20 minuter i regn och blåst ståendes i en busskur, men det var snart bortglömt när Mannen kom och hämtade mig vid busshållplatsen i andra änden av resan. Sedan blev det god mat, bubbel, Babel, Bron. Ja, och så sektdokumentären som jag hanterade ganska väl tycker jag.

Lite sömn på det, men nu är det nattsudd igen. 03.00 är en magisk tid att vara uppe på. Jag känner mig så levande. Smolket i bägaren är att jag vet att det kommer att bli tjat om det när jag träffar Syster C senare idag, i allra högsta välmening från hennes sida, jag önskar bara att jag kunde förklara det självklara, att det är oerhört svårt att avstå från detta öppna sinne, när t.o.m. en bläckpenna i grönt känns vacker och rätt, när musiken rör sig i strömmar, när den tilltagande stormen utanför fyller min kropp med urkraft. Jag är ju inte ur-kontroll-speedad, gör inga farliga saker. Varför skulle jag vilja vara "normal"? (för att uppgång går före fall? kan jag inte bara få glömma bort det i natt?)

4 kommentarer:

 1. Hej. Du verkar ha haft en riktigt mysig kväll. Sen att du nattsuddar kanske inte är så bra. Men du mår ju bra av det så....Hoppas att ni inte känner av stormen i natt. Vi norr om Dalälven klarar oss nog iallafall.
  Måndagskramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har haft flera mysiga kvällar på sistone. Nattsudd är rena giftet för mig, av olika skäl, men svårt att stå emot. Nog stormade det här allt under kvällen, men nu har det lugnat sig lite. Mannen ville åka ner och titta på havets vågor men jag sa ifrån, är en massa träd på vägen ner och det har nog flugit en och annan gren! Men vi bor inne i stan så vi har inte drabbats som dem som bor mer lantligt, med strömavbrott och sånt.

   Kram!

   Radera
 2. Så duktigt att bara köpa ett halsband. Så mycket fina stickade tröjor och annat kul nu i butikerna. Men du ska ju snart dit igen :-)
  Här härjar Simone på med full kraft, hon måste vara ursinnig som hon kastar saker runt sig. 13.000 i Blekinge utan ström. Ännu så länge har jag tillgång, men man vet ju aldrig.

  Hoppas du får sova gott inatt!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att jag är rätt shoppinggalen var det faktiskt duktigt att bara komma hem med en liten påse. ;)
   Blir alltid en massa strömavbrott här också, uppåt Hallandsåsen och så. Ibland är det skönt att bo i stan!
   Har sovit en stund och ska faktiskt göra ett försök att somna om.

   Kram!

   Radera