tisdag 29 oktober 2013

Ändamål

Jag var svårligen frestad att verkligen baka drömmar, bara för att, men har varken hjorthornssalt eller rapsolja hemma. Och så tycker jag att drömmar är bara måttligt goda.

Riktiga drömmar var det gott om dock så här på morgonkvisten. Någon morbid historia om att en närstående låg för döden och jag skulle bestämma angående organdonation eller inte (antagligen lätt färgad av donationskampanjen som just pågår). Hursomhelst, mig får de absolut plocka reservdelar av om någon vill ha dem en dag. Jag tycker det känns fint om man kan hjälpa någon annan till liv och hälsa istället för att resurserna bara ska ruttna bort. Men det är ju högst personligt.

Fast i sådana här sammanhang slinker det objudet in minnesbilder från min egen erfarenhet av humandissektion (anatomiutbildning på en död människa) som både var en fascinerande och svår upplevelse. Nuförtiden finns det väl bra datorsimuleringar istället, men det här var några år sedan. Man har gjort en del skumma saker i livet.

Men trots denna inledning på morgonen så känner jag mig fortfarande vid obrutet gott humör, förutom ett lätt mått av uttråkning. Jag har scannat dagstidningarna och tre nätforum och fb och bloggar, det skulle inte skada med en omgång dammsugning men stackars Mannen ska få vakna först, för tidigt att börja tvätta, för tidigt att ringa folk, jag känner att jag behöver ett Projekt men just idag kommer det inte naturligt. Jo vänta, jag kanske kan fixa med inramning av ett antal foton, fast det behöver också anstå tills resten av huset vaknar. Ibland är det tokigt när man har motsatt dygnsrytm. Nähäpp, jag får börja med att klä på mig och dela dosetterna (så jag inte glömmer av vilket vrak jag är ;)) Kanske gå till Coop och köpa bröd efter 8, jag får se. Måste erkänna att tankarna är lite studsiga idag så vad som kommer att ske och inte är oklart.

2 kommentarer:

  1. Här vare livat! Det kam bara en befrielse att ha bubbel i systemet. Men likaså en förbannelse. Det passar liksom inte med samhällets struktur, rutiner och öppettider.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I alla fall lite livat! Det går så länge som det går. Tur att man har datorn på nätterna.

      Radera