söndag 27 oktober 2013

Blind

Slumrade ett par timmar ändå och vaknade som vanligt 8, fast nu var det ju 7. :) Det blev en macka och mer äppelpaj till frukost. Den gjordes på fallfrukt vi fick som var jättefina, under skalet inte en prick, och som gjorde sig bra som matäpplen.

Nu väntar jag ännu någon timme på att väcka Mannen. Han ska iväg och jobba en stund i eftermiddag och jag funderar på en sväng till köptemplet, det skulle passa mig att trängas med en massa människor idag. Får väl dock ge mig själv ett budgettak, annars lär jag komma hem med allt tänkbart och otänkbart.  ;)

Under ytan pågår en svart vs. vitt-dialog. Jag har resonerat lite på ett forum om först de två veckorna av depression och sedan det nuvarande stadiet av anti-depression. På vissa vis kan jag observera, dra logiska slutsatser, inse vad som ska göras enligt konstens alla regler. Men sen när det kommer till kritan... Inte skaffar jag mig en massa dagsljus när jag är deppig. Inte tusan tar jag någon sömnmedicin just nu fast det är en stående order från vården. Jag är som de tre aporna, ja möjligen med undantag för den som inte talar för håller låda gör jag utan att direkt väga mina ord på guldvåg. Att man kan förneka fast man vet om att man gör det.

6 kommentarer:

 1. Jag är också bra på att förneka saker som borde vara.......motionerar jag när jag är i deppsvackor? kanske inte...... slutar jag att dricka öl för att kontaktpersonen vill det? näe......tar jag medicinerna JA.....det är skillnad på vad man måste göra och vad man MÅSTE göra tycker jag........ men jag vet...... när man är mera sjuk är det lätt att man skiter i de där råden och förhållningsorderna....... den inre viljan gör sig gällande och styr...... Man gör så gott man kan bara...och ibland är det bra att det finns folk runtomkring en som kan sätta gränser......
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker man efter så är det ju inte enbart sjuka personer som kan reagera så här... de allra flesta vet väl att läsk och hamburgare inte är nyttigt men ändå finns det massor av McDonalds... så jag antar att det är en del av människans lilla knepighet.

   Det är dock väldigt sant att det är bra när det finns någon i närheten som kan säga ifrån!

   Kram!

   Radera
 2. Svar
  1. Önskar jag kunde skicka dig lite genom cyberrymden!

   Radera
 3. Blev så grymt sugen på äppelkaka ikväll så det var nära att jag smög bort till grannhuset för att palla några. Om inte annat för spänningens skulle.
  Nu har det börjat att blåsa hos mig. Stormvarning i morgon!

  Önskar dig en god natt!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min mamma är väl rätt ordentlig av sig, men hon sa aldrig något när vi pallade äpplen så det var ett vanligt nöje. ;)
   Ja nu gäller det att hålla i hatten! Behöver tack och lov bara ut ett kort ärende, fast det är frestande att åka ner till havet och titta, men lite läskigt att köra dit om det blåser ner en massa trädgrenar...

   Hoppas du får sova gott.
   Kram!

   Radera