lördag 25 augusti 2012

Doftmarkering

Små lätta moln
ser jag på min himmel
min himmel som är blå
... och orangerosa

Fast SMHI säger regnskurar frampå dagen. Jag har ett rosa paraply så det kan jag leva med.

Igår kväll sms:ade en kompis som var ledsen och ville ha sällskap, så jag hamnade där framför en film och en massa ätbart. Visserligen hade jag vindruvor och ananas, men det blev ett och annat smakprov på chipsen och chokladen också. ;) Kan man verkligen känna av aptitökning av en enda dos Zyprexa? Äh, det var säkert bara gammal hederlig glupskhet. Ofta tål jag neuroleptika bra, men den här kombinationen av en massa Abilify, Nozinan och Zyprexa får mig att sluddra när jag talar. Mannen sa "va?" hela dagen. Kanske ett tecken på att man lika bra ska hålla käften. ;)

Det känns skönt i det nygamla sovrummet. Brunt, svart, rött, lila, turkos, guld (fast vita väggar). Mannen vill alltid ha tv:n på när han sover så han får tillbringa natten annorstädes (betyder inte att vi inte kan göra annat än att sova tillsammans ;)) Med alla sammetskuddar kan jag sitta bekvämt med datorn i knäet. Visserligen går det på tvärs mot regeln att aldrig göra annat än att sova i sovrummet, men jag har läst och sett på tv och lekt med mobilen förr och tvärsomnat ändå, så det fixar sig nog.

Än så länge har jag inte kommit på projektet för dagen, annat än att köpa ett doftljus. Jag har inte använt doftljus på år, så jag vet inte riktigt varför det känns angeläget nu. Men skit samma, det är ingen stor investering. Bara ett himla meck med att välja sort, haha.

6 kommentarer:

 1. Jag kan känna aptitökning av bara en dos Zyprexa. Det slår till en timme efter att jag har tagit dosen. Helt otroligt men sant.

  Och ang. doftljus är det ju en hel vetenskap att välja. Själv kör jag just nu på äpple-kanel som luktar nybakad paj. :)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angående Zyprexa så tror jag dig. Tog ingen igår kväll och har inte alls smaskat på saker lika frekvent idag.

   Äpple-kanel låter helt underbart!

   Kram!

   Radera
 2. Doftljus är svårt. Jag är superkänslig. Får inte dofta för starkt. Fick ett en gång som tyvärr är slut och som är omöjligt att hitta. Jag har sanerat internet.... *snyft*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte om alla dofter, och vissa parfymer gör mig galen. Men tack och lov är jag inte så känslig ändå. Så trist att du aldrig återfann ditt ljus...

   Radera
 3. vet att meds fungerar olika från person till person..
  under de år jag hade nozinan för sömn var jag i ett töcken dagtid. men det var det lätt värt kontra hur det blev om jag inte sov.
  zyprexa har inte gett mig sludder men bottenlös hunger, blev aldrig mätt. hungern kom på en sekund i en panikartad form, var bara tvungen att ha två ton mat bums!
  När jag slutade med zyprexan nu i slutet av januari känns min hunger rätt normal, även om jag då och då ännu hets/tröstäter. men inte i samma omfattning.

  go go go för doftljus! jag gillar att missbruka doftolja i värmeljuskrus (fördel med dofterna melon eller grön gurka).
  men får passa på de stunder min kärlek inte är hos mig. han har den dumma egenskapen att få huvudvärk av dofter. suck.

  äsch för den normen, det är väl mer att man inte ska häcka i sovrummet under dagtid? om man tar med sig dator, tv, bok i sängen i samband med sovdags är la aldrig fel?

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nozinan är zombiemedicin för mig, men som du skriver, jämför man med alternativet så... Jag blir ju ganska raskt knäpp om jag inte sover. Vilket jag hatar universum för, eftersom det är utmärkt trevligt att vara uppe på nätterna.

   Enbart Zyprexa i måttlig dos sluddrar jag inte av, det är nog kombinationen med högdos Abilify plus då Nozinanen som jag kan sluddra av i sig. Det är en lite lustig upplevelse för jag förstår ju vad jag säger, så jag begriper inte att andra inte hör det. ;) Men Zyprexahunger, oj oj oj.

   Trist med huvudvärkande kärlekar. Sådana uppoffringar man får göra. Melon låter som en god doft.

   Enligt de käcka KBT-steg jag läst så ska man aldrig göra något annat i sängen än sova och ha sex. Koppla hjärnan stenhårt till att säng=sömn. Kan man inte somna går man upp ur sängen och gör annat en stund. Särskilt sådant som har lysande skärmar ska undvikas. Ungefär så. Nu har jag faktiskt sällan problem med att somna, så jag tycker inte att det behöver tillämpas på mig. ;) Att jag ibland tar sömnmedicin ändå beror på att jag vaknar ofta under natten och går upp tidigt, och farbror doktorn gillar inte när jag sover för lite...

   Kram!

   Radera