fredag 28 maj 2010

Slutsträcka

Två terapisessioner kvar nu. Väl att bemärka så har jag gått i terapi i närmare ett decennium (ja ja, jag vet, psykodynamiskt dravel och allt det där). Känns... märkligt. Det har (självklart efter så lång tid) blivit en integrerad del av min vardag. Nu har jag inte riktigt någon referensram för hur man avslutar. Det är lite som att göra slut med en partner eller en vän, fast ändå inte, jag har ju inte varit förälskad, vi har inte varit vänner. Kanske mer som att flytta, förändra sitt läge geografiskt eller mentalt.

Även om vi kanske inte hållit på längre för det, så hade det känts lite bättre om beslutet fattats av mig och Psyko H istället för av en landstingsadministratör.

Men nu är det som det är.

Hade det varit riktigt angeläget hade jag kollat på möjligheten att fortsätta på hans privata mottagning, men det kostar förstås skjortan. Så starkt känner jag inte behovet nu. Nej, det ligger någon sorts bra utmaning i att stå på egna ben. Visserligen har jag aldrig haft ett sånt förhållande till Psyko H att han har hållit mig under armarna när det blåser, men det har ändå varit en trygghet att ha någon utomstående att vända och vrida på saker med. Så stor skillnad kommer inte det här att göra om jag krisar, men i tiderna däremellan, när jag försöker navigera rätt i livet, så kommer jag nog att känna en saknad. Lite saknad men inte katastrofkänsla. Och någon gång måste man sätta punkt.

10 kommentarer:

  1. Usch det måste vara läskigt. Kan inte tänka mig att sluta hos min psykolog.

    SvaraRadera
  2. Modigt av dig att våga se avslutet på det sättet.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Ja det är tufft att avsluta kontakten med människor som stått en nära. Det känns fruktansvärt först, men sedan på något sätt så har det fixat sig i allafall. När allt faller på plats liksom. Kram!

    SvaraRadera
  4. Jag har själv varit där, då jag inte har fått bestämma ifall vi ska avsluta eller inte. Det är så frustrerande och man tror att man kommer sjunka till botten utan terapeutens hjälp. Men på något sätt gör det en ändå starkare och man får känna att man faktiskt klarar av att stå själv och det är också nyttigt. Men läskigt på samma gång.
    Massa kramar!

    SvaraRadera
  5. Ylva - jag tror att tanken på det kan vara jobbigare än vad själva händelsen är sen. Men hoppas du får gå kvar hos din psykolog tills du känner dig redo.

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Charlyene - modigt vet jag inte... mest nödvändigt. :)

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Miriam - jag tror du har rätt, åtminstone tror jag så i detta fall.

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Maria - jo, det är en händelse som gör avtryck, och konstigt vore det annars, men jag tror det kommer sluta väl.

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Avslut är aldrig lätt.....jag bävar för den dagen då det är min tur, samtidigt som jag faktiskt längtar till den dagen då jag klarar av att stå på egna ben. Du är stark och du kommer klara detta galant!

    Kramar!

    SvaraRadera
  10. My - tack. Jag vet inte riktigt om det handlar om styrka, mer att när något är nödvändigt så anpassar man sig.
    Kram!

    SvaraRadera