onsdag 10 september 2008

Frisedel

Rätt lugna dagar. Var på kören igår kväll, det funkar nästan som yoga, blir avslappnad och klar i huvudet.

När jag var på vårdcentralen för en månad sedan angående höften sa läkaren att jag skulle höra av mig igen om det inte blev bättre på två veckor. Så jag tänkte att en månad är god marginal och ringde vårdcentralen. Läkaren ska ringa upp i morgon bitti. Skönt att inte behöva åka dit, hon har ju redan undersökt mig, frågan är mest om jag ska röntgas också, för säkerhets skull.

Fick häromkvällen plötsligt tanken att om jag aldrig skadar mig igen så behöver jag aldrig mer sitta på akuten med svansen mellan benen och be om att bli sydd. Jag tror självhatet har drivit mig till att försätta mig i såna situationer, ett extra lager av förödmjukelse och utsatthet som straff för min oförmåga att hantera den psykiska smärtan. Sparka på den som ligger. Det känns fortfarande som lätt storhetsvansinne att låta mig själv slippa. Vem tror jag att jag är?

Snart slut på sommaren, längtar efter nästa. Tror inte att årstidsväxlingarna berörde mig så mycket förr som nu. Blir man sån när man blir gammal?

4 kommentarer:

 1. Ja tragiskt som fan. Jga hoppas också hon har det bra. Tror att hon är en väldigt vacker ängel.
  Jag skadar mig aldrig längre men när jag gjorde det så kändes det som att folk såg ner på en bara för det och man fick nästan be om ursökt för sin existens. Nu är det skönt att ändå gå med huvudet högt och inte ens ha dom tankarna. Jag känner mig faktiskt riktigt stolt över mig själv :) Och ingen kan heller dömma mig för det jag gjort mot mig själv för det syns knappt, behövde aldrig sy eller så. Så även om jag inte alltid känner mig som "alla andra" så kan jag åtminstone låtsas vara det hehe

  SvaraRadera
 2. Hej vännen. Det där med att sitta på akuten och skämmas känner jag igen..Ska verkligen försöka slänga mina grejjer jag med, men jag vågar inte än, jag vill men får fet ångest bara jag tänker på det för mycket, men jag hoppas jag blir så mogen så jag klarar det snart..nån gång.. Vad kul att du gllar kören..kanske borde böja köra igen jag med men jag gillar inte den enda körledaren vi har..Hoppas det går bra när läkaren ringer i morron, det är väl bra om hon skickar dig på röntgen ifall det skulle vara nåt, om inte annat för att se att allt ser bra ut.
  Nu har jag babblat klart

  kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Maria, du har verkligen all rätt att känna dig stolt! :) Jätteskönt att höra att det inte syns så mycket, det måste underlätta.
  Kram

  SvaraRadera
 4. LaLuna, kämpa på, du kommer att komma dit. Våran körledare är trevlig, det betyder mycket.
  Kram

  SvaraRadera