torsdag 27 mars 2014

Svettig

Hörde (och såg) lärkan häromdagen.

Friskis&Svettis hade gratisdag igår. Jag gick faktiskt dit. Har inte tränat något överhuvudtaget på två år. Inte så mycket som cyklat. Möjligtvis sprungit efter någon buss då. ;) Jag är en sån som börjat träna säkert ett dussin gånger, men aldrig riktigt kommit in i vanan. När jag börjat komma igång har jag blivit inlagd några veckor, eller haft sår som behövt läka, eller blivit förkyld. Och när jag vägde 95 kg kändes det bara allmänt för jobbigt. Styrketräning tycker jag är för tråkigt, jag behöver en lekledare, jympa är mer min grej. Yoga är också bra. Jag skulle kunna tänka mig att jogga, men sjukgymnasten sa att stötiga aktiviteter antagligen skulle reta upp min förslitna rygg. Vattenjympa rekommenderas ju alltid av alla men vi saknar badhus just nu...

Så det blev ett basjympapass. Jag gör sådär 3 armhävningar när alla andra gör 20, men annars bet jag mig fast och tog mig igenom. Framåt slutet av passet blir jag mentalt trött och får hjärnsläpp när det gäller att följa rörelserna, men det spelar ju ingen roll så länge man inte direkt springer på folk. Det kändes bra att få kroppen uppmjukad. Jag ska se till att bestämma mig för en fortsättning nu.


10 kommentarer:

 1. Vattenaktiviteter är nog de enda jag har kunnat hålla ut i. Nåt enstaka aerobics/danspass har det blivit. Senast jag var fit så körde jag combat. Men det är typ femton kilo sen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär dröja ett par tre år innan vi får något nytt badhus... och så är jag nog fortfarande lite känslig angående att ha ärr överallt. Så jag får ägna mig åt annat.

   Radera
 2. Tycker det är strongt att du ens tog dig dit en gång. :)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag drar inte alltför stora växlar på det, får se hur jag mår på måndag.

   Kram!

   Radera
 3. Mer än vad jag gör iaf. Nåväl, jag går ju några mil i veckan och är ganska nöjd med det. Stryketräning skulle nog behövas men jag ids inte komma igång.
  KRAM <3

  SvaraRadera
 4. Du som går *massor*!! Mycket mer än vad jag gör. Det sägs ju att den bästa träningen är den som blir av.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hejja dig!!! Man mår så bra EFTER träning ju.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i en tjugo minuter sådär ;)
   Kram!

   Radera
 6. Vad duktig du är! Klart att du ska ta dig dit igen, faktiskt så blir det lättare och lättare om man bara tar sig förbi den där jobbiga gränsen. Jag vet! Har just själv passerat den där gränsen :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min mentala spärr ligger mycket i att jag vet att efter 2-3 månader börjar man få in vanan och det flyter på, men då brukar det alltid hända något... Lite katastroftänk sådär ;) En del personer är suveräna med att sätta upp mål och låta sig peppas av dem, jag är mer en Ior som blir ledsen om jag misslyckas och inte vill prova igen. Fast med träningen har jag faktiskt provat många gånger, så kanske är det här gången då jag får till det :)

   Skönt att du kommit igång!

   Kram!

   Radera