torsdag 13 mars 2014

Åskådarplats

Idag har jag känt mig lite tryggare. Mer en som beundrar och hatar på avstånd än en aktiv kombattant. Jo, jag tycker visst att det är jättebra att engagera sig i människor och händelser, men när det blir så väldigt mycket mer av tankar än av verkstad så ska jag kräla mig ur rep och nystan, röra mig fritt i andra riktningar.

Fast Dr C sa att jag rör mig på gränsen till att sväva iväg uppåt, så jag måste aktivt ta det lugnt. Har fått depå-varianten av Ergenyl och en höjning till 900 mg. Seroquel ska sänkas lite i taget. Den gamla vanliga apoteks-repan för att få ut sina mediciner, vi har fem olika i stan, fan vad det stör mig att det inte finns ett gemensamt register på nätet där man kan se vilket apotek som har vad hemma.

Mannen är på bilskola. ;) Hans ena son ska börja övningsköra, och man måste ju göra en sån där handledarkurs numera.

Min tvättmaskin står och skriker så jag får väl se till den. Sedan tv, mycket tv, allt som kan passivisera. Ikväll är det skräckkväll på kanal11 med spöken och vampyrer, så oändligt mycket lättare att konfrontera än verklighetens vampyrer.

6 kommentarer:

 1. Om jag ens kunde engagera mig att titta på teve..!?
  Jaja. Fast spökkväll låter ändå liiiite spännande. Men jag gillar inte vampyrer. Föredrar paranormala genren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där med engagemanget blev det väl lite si och så med, hamnar vid datorn under alla reklampauser... Nu är det snart slut på vampyrerna och "Supernatural" tar vid. :)

   Radera
 2. Hur tycker du Ergenyl fungerar?

  Och det var SÅ MYCKET BÄTTRE på den "gamla goda tiden" då det bara fanns en apotekskedja och en visste direkt om ens medicin fanns inne. *muttrar hatiskt* För seriöst, det stör mig mer att behöva kolla på 10 apotek än att veta direkt att den inte kommer förrän om en dag eller två.

  Själv står jag inte ut med spöken just nu (fått någon manisk släng av paranoia), men annars håller jag med om att det är bra med TV ibland. När en har lägre hjärnaktivitet än när en sover så betyder det säkert att hjärnan får en paus. Eller? *smile*

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller Ergenyl så är jag förvånad över att den gått så lätt att sätta in, jag var förberedd på mycket värre. Tappar ord ibland, precis som med andra ep-mediciner, men inte i någon besvärande utsträckning (igår kom jag inte på namnet på Johnny Cash, och det kan knappast betraktas som direkt handikappande). Visst hungersug dock, inte bara socker utan även kött??? - men inte alls på Zyprexa-nivå. Ingen uppenbar emotionell avtrubbning. Hur bra den håller emot svängningarna får jag nog vänta någon månad till med att utvärdera.

   När Apoteket och Hjärtat kan ha tillgänglighet på nätet är det bara kasst att inte övriga kedjor kan ha det. Finns ju bara några få kedjor kvar nu, de flesta mindre har blivit uppköpta.

   Din teori om sänkt hjärnaktivitet låter mycket trovärdig! :)

   Kram!

   Radera
 3. Var på möte på jobbet i onsdagskväll, kändes så skönt att bara sitta där och inte behöva lägga sig i deras vändande och vridande. Jag har inte varit på stormöte på jobbet sedan ett år tillbaka, kändes som om de aldrig kommer framåt eftersom de fortfarande diskuterade om samma saker. Ingen mening att lägga energi på sådant som man ändå inte kan förändra.
  Jag kollade på ett program på ettan igår. Det handlade om innerhåll i mat. Bla, så visade det sig att en champinjonsoppa innehöll en halv färsk champinjon....jag överväger mer och mer att göra allt själv från grunden. Bara för det så tittade jag på min lingonsyltburk som står i kylskåpet, det var inte många procent lingon i den burken.
  Nog om detta min vän!
  Hoppas du får en trevlig dag och en mysig kväll!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idén med stormöten är väl fin, att alla ska känna sig inkluderade, men det har en tendens att fastna i gamla hjulspår.

   Börjar man väl läsa innehållsdeklarationer blir man mörkrädd... Ändå är det lätt hänt att ta till något halvfabrikat om man har bråttom och är trött. Man får göra så gott man kan. Jag är impad av mina barn, de lagar massor av mat, den äldsta kokar sin egen fond t.ex. Själv klarar jag mig väl någorlunda i köket men det är ingen passion.

   Idag ska bli en lugn dag har jag bestämt. Hoppas du får en riktigt skön helg.

   Kram!

   Radera